Cei 11 români care au speriat Franța: Aveau propria rețea de „transport și distribuție“ a bunurilor furate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Unsprezece români cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, acuzați de furt calificat, au fost prinși și încarcerați în centrele de detenție din regiunea Valea Loirei

Deși inițial se credea că este vorba despre nouă persoane, care au fost arestate la bordul a patru camioane parcate pe o zonă din apropierea zonei de activitate Meung-sur. -Loire (Loiret), potrivit poliției numărul total de români implicați într-o bandă de furturi este de  11. Se presupune că au comis 21 de furturi de bunuri, iar suma lotului total furat este estimată la peste 2 milioane de euro.

Ei sunt suspectați că au furat mărfuri din TIR-urile parcate în regiunea Centru - Valea Loarei, prada ajungând la o valoare totală de 255.000 de euro la un singur transport, potrivit informațiilor Lanouvellerepublique.fr.

Într-un comunicat de presă recent, procurorul Tours, Grégoire Dulin, a adus noi informații cu privire la caz. În primul rând, indică faptul că, joi, 30 ianuarie, la 18:55, un al cincilea camion care a căzut pradă hoților  a fost localizat în Mer (Loir-et-Cher) și cei doi șoferi au fost, de asemenea, arestați. „Căutările în semiremorci, adaugă procurorul, au permis confiscarea mărfurilor furate (cutii de haine de marcă, anvelope pentru camioane, televizoare și produse cosmetice) în noaptea precedentă, a căror valoare totală ajunge la 255.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă.

Anchetă extinsă în România

 

„După ce au stat în arestul poliției timp de 96 de ore, cele unsprezece persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, au fost prezentate procurorului de urmărire penală de la Tours pentru deschiderea deschiderea dosarelor de urmărire penală. Unii și-au recunoscut participarea la fapte, reducând la minimum implicarea lor. Ei sunt acuzți de constituire a unui grup ifracțional organzat și asociere în vederea comiterii de infracțiuni și au fost închiși în centrele de arest din regiune. Cele cinci semiremorci cu produsele furate au fost confiscate drept probe"

Autoritățile anunță că Jandarmeria Orléans și a Oficiul Central pentru combaterea delincvenței itinerante (OCLDI) își vor continua cercetările, în special în România, sub conducerea unui judecător de instrucție al tribunalului Tours.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel