Cehia schimbă regulile de intrare în țară pentru români: Test PCR sau antigen, obligatoriu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roşie şi roşu închis - România este inclusă pe lista roşie - trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii, se arată într-un comunicat al MAE transmis sâmbătă.

Potrivit MAE, autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19, iar noile măsuri se aplică de vineri, 5 februarie 2021.

"Accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic", se spune în comunicat.

De asemenea, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz.

Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Republica Cehia rămân în vigoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 şi 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 00420 607 078501, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel