Ce venituri a avut proprietarul TikTok în 2021

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Veniturile proprietarului TikTok, au crescut anul trecut cu 70%.

Veniturile grupului chinez ByteDance Ltd., proprietarul popularei aplicaţii video TikTok, au crescut anul trecut cu 70% până la aproximativ 58 de miliarde de dolari, informează Reuters citând două surse din apropierea acestui dosar.

Chiar dacă o creştere a veniturilor cu 70% în ritm anual este una impresionantă, pentru ByteDance este vorba de o încetinire, având în vedere că în 2020 veniturile sale totale au crescut cu 100% până la 34,3 miliarde de dolari. Însă pe parcusul anului trecut autorităţile chineze şi-au înăsprit controlul asupra companiilor de tehnologie, ceea ce a afectat şi veniturile ByteDance.

Şi alte mari companii chineze de tehnologie, precum Tencent şi Alibaba, au raportat o încetinire a ritmului de creştere a veniturilor ca urmare a acţiunilor autorităţilor de reglementare, care au introdus noi reguli ce au avut un impact asupra modului în care companiile de tehnologie fac afaceri şi interacţionează cu utilizatorii.

Una din cele mai mari companii private de tehnologie din lume



ByteDance este una din cele mai mari companii private de tehnologie din lume, iar cele mai recente tranzacţii de pe piaţa secundară de private-equity au evaluat compania chineză la aproximativ 300 miliarde de dolari, potrivit calculelor Reuters. Pe lângă TikTok, grupul ByteDance deţine şi alte aplicaţii precum Douyin, versiunea chineză a TikTok, agregatorul de ştiri Jinri Toutiao şi platforma de video-streaming Xigua.

TikTok a înregistrat o creştere explozivă a numărului de utilizatori la nivel mondial în ultimii ani, în pofida faptului că a intrat în vizorul autorităţilor de reglementare din SUA şi alte regiuni. La finele lunii septembrie 2021, TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori activi lunari în întreaga lume, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel