Ce trebuie să faci ca să te angajezi ca bonă. Guvernul a aprobat noi modificări

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Guvernul a aprobat modificarea Legii privind exercitarea profesiei de bonă în vederea accesului mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire a copiilor. Conform documentului, serviciile acordate de bone nu mai sunt supuse controlului inspecției sociale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, modificarea adoptată de Guvern reglementează ca serviciile acordate de bonă să nu mai fie supuse controlului inspecției sociale, totodată nemaifiind aplicabile prevederile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității serviciilor sociale.

În actul normativ se prevede că exercitarea profesiei de bonă se poate realiza și printr-un contract individual de muncă încheiat de bonă cu părintele sau reprezentantul legal al copilului, pe lângă modalitățile existente până la această dată- contract de muncă încheiat de bonă cu o persoană juridică sau desfășurarea activității bonei ca persoană fizică autorizată.

 

Persoanele care au calificare de baby-sitter vor putea desfășura profesia de bonă

 

O altă modificare stabilește obligația angajatorului care a încadrat o bonă cu contract individual de muncă de a-i întocmi un dosar personal pe care să îl prezinte la solicitarea inspectorilor de muncă, fiind prevăzute și sancțiunile pentru neîntocmirea acestui dosar.

De asemenea, conform documentului, persoanele care au calificare de baby-sitter vor putea desfășura profesia de bonă.

„Măsura urmărește creșterea accesului familiilor la servicii de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei”, transmite Ministerul Muncii.

Reprezentanții ministerului susțin că contractele de prestări de servicii încheiate pentru prestarea activității de bonă și baby-sitter care, în prezent, sunt în desfăşurare, se derulează în baza prevederilor în baza cărora au fost încheiate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel