Ce tradiție frumoasă au Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România și fiica sa, de 1 martie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce tradiție frumoasă au Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România și fiica sa, de 1 martie
Ce tradiție frumoasă au Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România și fiica sa, de 1 martie

Adriana Iliescu, una dintre femeile care se află în topul celor mai vârstnice mame din lume, a povestit despre tradiția pe care o are cu fiica sa, atunci când vine primăvara. Modul simplu în care se bucură cele două a înmuiat inimile tuturor oamenilor. 

Adraian Iliescu, supranumită și „cea mai bătrână mamă din România”,  a împlinit 84 de ani, dar alături de fetița ei se simte cea mai tânără. Eliza nu mai este așa mică, aceasta fiind la frumoasa vârstă a majoratului. 

Fosta profesoară de limba și literatura română a povestit într-un interviu că venirea primăverii nu trece niciodată fără să respecte această mică tradiție alături de fiica ei. Cele două nu merg la restaurante scumpe sau în locuri extravagante, ci serbează simplu, modest 1 martie cu o prăjitură dulce, pe masă, și o floare specifică lunii martie.

 

Cum sărbătorește cea mai bătrână mama din România venirea primăverii

 

Fostul cadru universitar care a intrat în cardea recordurilor atunci când i-a dat naștere fiicei sale la vârsta de 66 de ani, ține foarte mult la tradiția ei alături de Eliza. Astfel, 1 martie nu trece neobservat, iar cele două sărbătoresc venirea primăverii cu modestie și eleganță! Adriana Iliescu a explicat cum o să petreacă această zi împreună cu fiica sa, Eliza.

„Sărbătorim sufletește, în liniște, 1 și 8 martie (n.r – ziua mamei). O să ne comandăm un tort bun, dulce, cum ne place nouă, o să ne cumpărăm două buchețele de zambile albastre pentru că alea ne plac nouă, deoarece miros foarte frumos și cam atât. Nimic special! În fiecare an, este altfel pentru noi! De exemplu, în alți ani, dacă era frumos afară, ne plimbam, sau dacă aveam bani mergeam la o terasă și tot așa. Niciodată nu am avut o tradiție anume. Singurul lucru pe care îl facem în fiecare an este să cumpărăm zambile albastre. În rest, totul variază”, a declarat Adriana Iliescu pentru Click!

 

Eliza este mândria mamei sale, mai ales de când studiază la două facultăți

 

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este studentă la două facultăți din București și pare că se descurcă de minune cu învățatul. Fosta profesoară este mândră de fata ei și spune că obișnuiește să o ajute și în bucătărie

„Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Astazi a mai avut un examen la facultate, așa că de dimineață m-am trezit și i-am pregătit o prăjitură. Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bolognese și le face Eliza”, a mai declarat Adriana Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel