Ce spune PRESA străină despre REFERENDUM

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Presă internațională a acordat spații ample pentru referendumul din România.

 

"Românii sunt chemați la urne să voteze într-un referendum în urma căruia se decide dacă va fi schimbată în Constituție definiția căsătoriei, inițiatorii dorind să fie stipulat clar că este posibilă doar între un bărbat și o femeie. Demersul ar putea să încalce drepturile omului și să încurajeze discriminările homofobe", transmite CNN.

CNN precizează că în 2001 România a dezincriminat homosexualitatea și că în țara noastră oricum nu sunt permise căsătoriile între persoane de același sex.

De asemenea, CNN scrie și că acest referendum se întinde pe două zile ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea organizării și amintește și de poziția Amnesty Internațional, care a avertizat România că  modificarea Constituției în sensul anunțat va încălca drepturile omului. 

 BBC  menționează și că o astfel de modificare ar putea avea consecințe legale ce ar afecta nu doar cuplurile de același sex, dar și părinții singuri și chiar și copiii.

"Opozanții acuza și că întregul referendum este făcut pentru a distrage atenția de la problemele legale ale liderului partidului de guvernământ", scriu cei de la BBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel