Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla în Marea Britanie după moartea reginei? Națiunea va intra în 10 zile de doliu oficial

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla în Marea Britanie după moartea reginei? Națiunea va intra în 10 zile de doliu oficial
Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla în Marea Britanie după moartea reginei? Națiunea va intra în 10 zile de doliu oficial

 Marea Britanie va declanșa operațiunea "Unicornul", NU Londra, în timp ce trenul regal va fi trimis să transporte sicriul Majestății Sale de la Balmoral la Londra, iar națiunea va intra în 10 ZILE de doliu oficial.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 96 de ani. Marea Britanie va intra acum într-o perioadă oficială de doliu de 10 zile. 

Moartea sa, după 70 de ani pe tron, declanșează o operațiune militară de precizie ultrasecretă cunoscută sub numele de "London Bridge", care dă startul protocoalelor oficiale în cazul decesului monarhului britanic aflat la putere.

 

Steagurile Uniunii din întreaga țară au fost coborâte la jumătate de catarg în semn de respect

 

La anunțarea acestei vești monumentale, British Broadcasting Corporation și-a întrerupt emisiunile de știri, iar mass-media a fost oprită, în timp ce steagurile Uniunii din întreaga țară au fost coborâte la jumătate de catarg în semn de respect pentru cel mai longeviv monarh. 

În Statele Unite, drapelele de la Casa Albă și de la clădirea Capitoliului din Washington D.C. vor fi, de asemenea, coborâte la jumătate de catarg. 

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc la istorica Westminster Abbey din Londra, în ultima dintre cele 10 zile de doliu.

Î.n timp ce pregătirile pentru funeralii încep, procesul de aderare a unui nou șef de stat începe imediat, conform Daily Mail.

 

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, este acum rege

 

Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, este acum rege, deși protocolul impune ca el să fie proclamat ca nou monarh a doua zi după moartea reginei. 

Acest lucru va avea loc în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Aderare, care se reunește de obicei la Palatul St James din Londra. Numele de cod pentru accederea la tron a regelui Carol este Operațiunea "Mareea Primăverii".

Deoarece Majestatea Sa a murit în Scoția, la iubitul ei castel Balmoral, și nu la Londra sau Windsor, planul cunoscut sub numele de Operațiunea Unicorn intră în acțiune.

Protocolul face parte din planurile de lungă durată cu numele de cod Operațiunea London Bridge, care au fost puse la cale pentru prima dată în anii 1960, dar care nu au fost niciodată făcute publice în mod oficial. 

 

Sicriul reginei va fi transportat de la castelul Balmoral la Edinburgh cu un tren special

 

Astfel, sicriul reginei va fi transportat 103 mile de la castelul Balmoral la Edinburgh cu un tren special, unde se pare că se va odihni inițial la palatul Holyroodhouse. 

Sicriul va fi apoi transportat la Catedrala St Giles din Royal Mile din Edinburgh, unde oamenii vor putea să îi aducă un omagiu. 

Urmează apoi ultima călătorie a Majestății Sale cu Trenul Regal, care o va transporta înapoi la Palatul Buckingham din Londra pentru cele opt zile rămase din perioada de doliu oficial. 

Un alt plan de urgență, cu numele de cod Operațiunea Overstudy, va fi declanșat în cazul în care călătoria va fi făcută pe calea aerului, cel mai probabil sicriul urmând să fie transportat cu o aeronavă a zborului reginei la RAF Brize Norton sau RAF Northholt. 

Un nivel extraordinar de acțiune va fi acum necesar din partea tuturor brațelor statului britanic, inclusiv o vastă operațiune de securitate pentru a gestiona mulțimile fără precedent și haosul de călătorie care ar putea face ca, după cum se spune într-o notă oficială, Londra să fie declarată chiar "plină". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel