Ce scriu jurnaliștii străini despre "cutremurul" din România

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Toate agențiile de presă internaționale scriu despre protestele de stradă și căderea Guvernului. Declarația lui Victor Ponta după demisie!

FOTO: Ioana Chiriță

 

Associated Press anunţă că primul ministru Victor Ponta a demisionat în urma protestelor provocate de tragedia din clubul bucureştean, care a ucis peste 30 de persoane. Agenţia îl citează şi pe Liviu Dragnea, preşedintele partidului Social Democrat care a anunţat că liderii coaliţiei de guvernare au luat notă de demersul premierului.

 

Informaţia a fost preluată şi de jurnaliștii britanici de la  The Guardian și The Independent care anunţă cutremurul de pe scena politică de la Bucureşti după ce premierul Victor Ponta a demisionat.

 

FOTO: Ioana Chiriță

 

Şi postul de televiziune BBC scrie despre demisia premierului și despre protestul de la București la care au participat peste 20 de mii de persoane. Românii acuză corupţia endemică a clasei politice. Mai mult, jurnaliştii britanici vorbesc şi despre faptul că fostul premier este acuzat de procurori de fapte de corupţie.


Peste ocean, The Washington Post anunţă că premierul român a demisionat în urma amplelor proteste de stradă, provocate de reacția autorităților în urma tragediei din clubul Colectiv.

 

În timp ce, publicaţia The New York Times îl citează pe premier: "Am luat decizia de a-mi depune mandatul. În consecinţă, întreg guvernul va demisiona. Voi rămâne doar premier interimar până când un alt guvern va fi instalat."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel