Ce preferă austriecii să comande la cină: Bucătăria românească, cea mai rapidă creștere în topul preferințelor consumatorilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
foto: Ilustrativ (Freepik.com)
foto: Ilustrativ (Freepik.com)

Un serviciu de livrări din Austria a analizat datele clienților săi și a identificat tendințele de comandă ale austriecilor. Cu câteva surprize.

Sushi, pizza sau preferi un burger? Strudel de mere sau înghețată de vanilie? Împreună cu institutul de cercetare de piață TQS Research & Consulting KG, compnia de livrări Lieferando a aflat ce feluri de mâncare preferă austriecii să le fie livrate. Datele strânse de la 1,4 milioane de clienți au fost analizate în mod anonim, iar rezultatele au fost completate de un sondaj reprezentativ și de tendințele alimentare internaționale.

Deci, care sunt rezultatele? Cel mai popular antreu pentru livrare sunt chipsurile de homar, urmate de edamame și gyoza de pui. Cu toate acestea, cea mai populară pizza comandată în Austria este Pizza Salami, urmată îndeaproape de Pizza Margherita, pe locul al treilea situându-se chipsurile. Cele mai populare trei deserturi sunt tiramisu, tort de ciocolată și nuci cu frișcă și strudel de mere.

Mâncarea italiană pe locul 1, românească este în creștere

 

Bucătăria românească este bucătăria cu cea mai rapidă creștere, urmată de cea rusă și cea olandeză. Cu toate acestea, primul loc în topul celor mai populare bucătării revine Italiei, urmată de SUA (unde burgerii sunt deosebit de populari) și de bucătăria chinezească. Bucatele turcești, cum ar fi kebab, se află pe locul patru, iar bucătăria japoneză - maki de avocado este, de asemenea, deosebit de populară - pe locul cinci.

Un client din Viena a comandat cel mai mult, cu un număr impresionant de 948 de comenzi, inclusiv 93 de comenzi de cartofi prăjiți. Un alt client a comandat deserturi de 735 de ori, inclusiv înghețată de vanilie cu ciocolată de 240 de ori. Cea mai scumpă comandă a fost plasată în Innsbruck, la restaurantul Flo+Jo, și a costat 949 de euro. Comenzile sunt plasate cel mai frecvent duminica.

Dieta fără carne este, de asemenea, foarte populară, una din trei comenzi fiind vegetariană și una din șapte vegană. Grupul de vârstă 18-29 de ani, în special, dorește, de asemenea, să fie conștient de mediu atunci când comandă și apreciază ambalajele durabile. Acest lucru este deosebit de evident în faptul că la restaurantele care folosesc ambalaje complet reciclate și compostabile s-a comandat de trei ori mai frecvent decât în anul precedent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel