Ce i-ar fi cerut Dragnea lui Salvini, la întâlnirea de azi

Narcis Popa / 23 oct 2018, 17:21 Salveaza PDF Comentarii

Matteo Salvini s-a întâlnit astăzi și cu președintele PSD, Liviu Dragnea. În comunicatul oficial, Dragnea pretinde că i-ar fi cerut lui Salvini să protejeze românii din Italia. 

Iată ce anunță biroul de presă al Camerei Deputaților: 

"Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a avut marți, 23 octombrie, o întrevedere cu domnul Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene. Principalele teme abordate de cei doi oficiali au vizat cooperarea în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două țări, colaborarea în vederea deținerii de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru 2019 și situația comunităților de români, respectiv italieni, pe teritoriul celor două state.

Întâlnirea dintre domnul Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene, și domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a reprezentat o oportunitate de a discuta despre comunitatea de 1,2 milioane de români cu reședința pe teritoriul italian. Astfel, domnul Liviu Dragnea a cerut guvernului italian să sprijine comunitatea românească, pentru că aceasta are un rol important și contribuie, în mod activ, la dezvoltarea economică a acestui stat. De cealaltă parte, oficialul italian a agreat propunerea, oferindu-și întregul suport pentru familiile de români care sunt integrate și respectate în societatea italiană.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților și vicepreședintele Consiliului de Miniștri au făcut o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, atât în ceea ce privește nivelul economic și cel cultural, cât și în contextul actualelor subiecte dezbătute la nivel european.

Discuțiile au evidențiat o perspectivă comună asupra unor teme aflate pe agenda publică europeană, precum viitorul UE, Cadrul Financiar Multianual, politica de coeziune, politica agricolă comună, piața internă sau extinderea UE. De asemenea, s-au remarcat unele puncte de convergență și în privința migrației, sub aspectul cooperării cu țările de origine și cu statele terțe pentru combaterea cauzelor profunde ale migrației.

În ceea ce privește Programul Președinției României la Consiliul UE, domnul Liviu Dragnea a menționat că acesta va avea în prim-plan cetățeanul, eforturile noastre urmând să se concentreze cu precădere pe avansarea dosarelor legislative și nelegislative care pot aduce rezultate tangibile pentru cetățenii europeni, conducând astfel la o Uniune mai puternică, mai democratică și mai aproape de cetățenii săi. Programul țării noastre se va concentra pe patru piloni: convergență, siguranță, valori comune și perspectiva globală a Europei.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în contextul vizitei pe care domnul Matteo Salvini, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru de Interne al Republicii Italiene, o efectuează în România, la invitația doamnei Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne," se arată într-un comunicat oficial. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy