Ce este Flurona și care sunt simptomele. Primul caz, identificat în Israel

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Flurona, infectarea simultană cu virusul care generează covid și cu cel gripal generează îngrijorare. Primul caz a fost identificat în Israel, la o femeie însărcinată. Vă prezentăm în acest articol toate detaliile despre Flurona. 

Ce este Flurona, infecția cu Covid și gripa împreună și care sunt simptomele

A fost identificat în Israel, dar aceasta nu este o afecțiune rară; nu este o varianta si nici o boala nouă ci sunt două infecții care coexistă. Cazul inedit a fost depistat după ce o tânără care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare. Potrivit rapoartelor locale, medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în organismul pacientei. Pentru a diminua riscul este bine să se procedeze cu dublu vaccin: gripa și Covid


Ce este Flurona?

 

Este o infecție simultană cu gripa de tip A sau B și Sars-CoV-2. În practică, o persoană este infectată cu Covid-19 și gripă în același timp. Termenul Flurona nu este științific, dar cuvântul a fost inventat pe 30 decembrie trecut de un ziar israelian, Ynet, care a relatat despre o femeie însărcinată care nu a fost vaccinată nici împotriva Covid, nici împotriva gripei și care a contractat cei doi viruși în același timp.


Dubla infectare este ceva neobișnuit?


Nu, în sezoanele de gripă, coinfecțiile bacteriene sunt unele dintre principalele cauze de mortalitate, dar sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor pozitive cu Sars-CoV-2, atât de mult încât nu se recomandă utilizarea de rutină a antibioticelor pentru gestionarea infecției cu Covid.  Coinfecțiile dintre SARS-CoV2 și alte viruși respiratori, inclusiv rinovirusuri, enterovirusuri, gripă și alte coronavirusuri reci circulante au fost, de asemenea, documentate încă de la începutul pandemiei. Prima lucrare care documentează co-infecțiile dintre gripă și coronavirus (nouă cazuri) a fost publicată de cercetătorii chinezi în The Lancet pe 25 martie 2020.



Este Flurona o boală nouă?

Nu, așa cum am menționat, este o modalitate „mediatică” de a defini infectarea simultană cu doi viruși diferiți, gripă și coronavirus. Ar fi o boală nouă dacă cei doi viruși ar fuziona și ar genera o himeră, dar este ceva aproape imposibil și mai aproape de science fiction.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel