Ce dorință are Adina Vălean, propunerea de COMISAR EUROPEAN a României, de la membrii Comisiei pentru Transporturi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adina Vălean, propunerea de Comisar European pentru Transporturi din partea României, este audiată în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.

Adina Vălean a declarat, joi, în Comisia pentru Transporturi a PE, că va lua măsuri pentru a promova egalitatea de gen în sectorul transporturilor, deoarece în prezent acesta este dominat de bprbați. Totodată, ea susține că trebuie rezolvată problema insuficienței locurilor de muncă.

„E un sector dominat de bărbați, dar știm de asemenea că nu există suficiente locuri de muncă în sector. Trebuie să rezolvăm această problemă gândindu-ne la oamenii pe care vrem să îi atragem în sector. Vrem ca sectorul să fie atrăgător pentru tineri, pentru femei, să fie un sector cât mai divers. Cu cât e mai variat sectorul în ceea ce privește forța de muncă, cu atât va fi mai competitiv și vor apărea noi oportunități, tocmai grație mentalităților diferite. Trebuie să discutăm despre îmbătrânirea forței de muncă din sector. Asta înseamnă că avem nevoie de sânge proaspăt și trebuie să îmbunătățim imaginea sectorului. Pentru asta trebuie să îmbunătățim condițiile de lucru. E necesar să adoptăm inițiative legislative care vizează condițiile de lucru, astfel încât tot mai mulți oameni să fie atrași de acest sector”, a spus Adina Vălean, la audierea sa din Comisia pentru transporturi.

Ea a adăugat că va propune inițiative pentru promovarea egalității de gen privind angajările din sectorul transporturilor.

„Cred că va fi un sector tot mai atrăgător. Eu vă spun că toate inițiativele pe care le voi lua la Comisie, voi intenționa să promovez o participare egală și la nivel internațional să promovez acest subiect”, a subliniat Vălean.

Europarlamentarul Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, este audiată la ora transmiterii acestei știri în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European. Audierea a început la ora14:00 ora României.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel