CE dezaprobă OUG-urile lui Toader. Timmermans o sună din nou pe Dăncilă

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
viorica dancila si frans timmermans 4 gov.ro
viorica dancila si frans timmermans 4 gov.ro

CE dezaprobă ordonanțele lui Tudorel Toader, Frans Timmermans urmând să aibă o nouă rundă de discuții cu premierul Dăncilă, potrivit Hotnews.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ar urma să aibă joi o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a exprima dezacordul CE cu privire la preconizatele modificări vizând Codurile penale și posibilitatea contestării deciziilor definitive pronunțate de completurile de 5 judecători ale instanței supreme, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Guvernul ar fi încercat să obțină un acord al oficialilor de la Bruxelles asupra ordonanțelor de urgență pregătite de Ministerul Justiției, însă echipa de experți a Comisiei Europene consideră că modificările nu ar respecta recomandările transmise în repetate rânduri de CE, Comisia de la Veneția și GRECO. De asemenea, echipa de experți români ar fi transmis că Guvernul nu ar intenționa să renunțe la aceste ordonanțe, mai relatează HotNews.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a criticat în mai multe rânduri modificările legilor justiției și măsurile adoptate de Guvern, ar urma să aibă joi o discuție telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a exprima dezacordul CE.

Frans Timmermans a transmis repetat apelul Comisiei Europene către autoritățile române de a respecta recomandările Comisiei, ale Comisiei de la Veneția și GRECO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel