CCR dezbate azi conflictul juridic între CSM și Ana Birchall

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate, marți, conflictul juridic între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Ana Birchall. Fostul ministru al Justiției a anunțat că va participa la ședința pentru a susține punctul de vedere

Cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre ministrul justiției, respectiv Ministerul Justiției, ca parte a autorității executive, și autoritatea judecătorească, reprezentată de Consiliul Superior al Magistraturii, cerere formulată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii", potrivit ordinii de zi a ședinței de marți afișată pe site-ul instituției.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a precizat, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă, marți, la Curtea Constituțională unde va fi dezbătut conflictul CSM - Ministerul Justiției. Birchall a mai subliniat că își va susține punctul de vedere în cadrul dezbaterii.

Dezbaterea are loc după ce Lia Savonea, președintele CSM, a sesizat CCR cu un conflict între Consiliu şi acţiunile Anei Birchal - la acea vreme ministrul al Justiţiei.

Cererea transmisă de Lia Savonea către CCR este motivată de următoarele chestiuni:

1. „Ingerinţă gravă a ministrului Justiţiei, Ana Birchall, în activitatea de urmărire penală desfăşurată de procurori.
2. Acte de subminare a independenţei justiţiei din România prin negocierea unei „foi de parcurs" privind statul de drept cu reprezentantul unui stat străin, conturând percepţia că problemele justiţiei din România nu sunt gestionate de organismele constituţionale abilitate ci de anumiţi factori externi.
3. Acţiuni repetate de decredibilizare şi blocare a activităţii CCR, autoritate de rang constituţional, cu rol bine configurat în arhitectura statului de drept din România."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel