Cazul Sorina Pintea. Un medic român stârnește controverse cu o fotografie: „Am avut parte de înjurături toată ziua” (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un medic chirurg român a postat o fotografie în care era ilustrat, sub formă de parodie, „Frumoasa Ador mită” care face referire la situația în care se află în acest moment fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea.

„Cel mai nou film Disney..., este "Super tare" însă atenţie la piticii sub acoperire!!!”, a scris medicul chirurg Cătălin Dudu, de la Spitalul Judeţean Slatina, la fotografia în care fostul ministru al Sănătăţii apare într-o rochie de prinţesă de culoarea roz.

(w670)

Comentariile nu au încetat să apară, iar medicul român a fost criticat de internauți. 

„Stimate domnule doctor! Daca este vinovata sa plateasca. Dar dumneavoastra in calitate de medic nu aveti voie sa ironizati un pacient fie el si fostul dumneavoastra sef. Stiti "codul de etica"”

„Ești un jeg, nu fiindcă gandesti așa, ci fiindcă esti lipsit de etica pe care o clamezi si ca ești un viteaz de dupa razbel. O țață care nu are bruma aia de bun simț. Vezi tu, kăi jegule, luota asta "anticoruptie" din kkt-ul ăsta de colonie are un fel de personalitate proprie. Vinovat sau nevinovat la final va ajunge si la tine, parte din același spectagol grotesc pentru cretini. După cum am spus ești un jeg de om. Daca medicul Pintea a gresit va plăti ideea e ca nu trebuie cu viata, plus ca tortura si incălcarea demnității umane jegule e interzisa în UE. Poate data viitoare la franciză te vad pe tine jegule în cătuse (foarte probabil nevinovat) cum te linsează astia de dragul păiinii și circului. Esti un jeg! ”

„Sunteti de-a dreptul penibil, Stimate Domnule Doctor!”

„Eu nu înțeleg de ce atâta ură față de Pintea tocmai de la medici, breaslă renumită pentru șpăgi. O simplă căutare pe google ne dă articole de citit pt 3 vieți. Știți treaba aia cu piatra, nu?”

„Corupția este generatoarea tuturor infracțiunilor prevăzute în codul penal! Ce tot susțineți un om care prin infracțiunea comisă a afectat mii de vieți omenești, poate unii chiar au plătit cu viața!
Voi cei care susțineți un infractor, prins în flagrant, nu sunteți empatici, sunteți susținătorii CORUPȚIEI!”

 

Cătălin Dudu: „Afișul nu îmi aparține!”

 

În apărarea sa, medicul Cătălin Dudu susține că afișul nu îi aparține și că acceptă critica, însă nu sub forma înjurăturilor de care a avut parte toată ziua din cauza fotografiei.

„Afisul nu imi apartine. Eu l-am vazut pe facebook si l-am postat.De ce am fost preluat de ziare habar nu am si nu mai conteaza. Ceea ce conteaza este ca am avut parte de injuraturi toata ziua si as fi acceptat critica insa nu in forma asta.
Nu eu am scris de flagrant, nu eu am arestat persoana si nu eu sunt ala care nu ii respecta prezumtia de nevinovatie. Daca intelegeti asta bine daca nu spor la injurat”, a comentat Dudu.

 

Medic: „Nu am nici o legatura cu fotografia doamnei Pintea”

 

Ulterior, medicul a postat și un mesaj în care susține că nu a acuzat pe nimeni de nimic și că doar a preluat o poză la care a adăugat un comentariu.

„Vad ca presa chiar imi urmareste facebookul si ma citeaza in articole malitioase in care este prezentata si o alta fotografie a doamnei Pintea, care cred eu ca nu ar fi trebuit publicata daca cei care au facut-o erau jurnalisti (ma refer la prima fotografie in care doamna Pintea este clar suferinda)asa ca dupa ce am fost injurat pe aici ma simt dator cu o explicatie.

Nu am nici o legatura cu fotografia doamnei Pintea nici prima din articole si nici cea cu printesa.

Pe prima am vazut- o acum 5 minute cand pe valul de injuraturi si neintelegand de ce, am cautat pe google si am realizat ca postarea mea a devenit brusc articol de ziar si a fost preluata de multe publicatii , iar pe a doua am vazut-o pe wall-ul unui prieten si mi-am permis sa o distribui pentru ca mi s-a parut amuzanta (aici ma refer la fotografia cu printesa roz).

Faptul ca s-a facut o stire nationala din asta nu il inteleg mai ales ca fotografia era pe facebook cu mult inainte de a o publica eu.

Ca medic care am declarat deschis ca lupt pentru un sistem sanitar de calitate mi se pare normal sa reactionez cand gasesc asemenea cazuri de mita la nivel inalt in sistem.

Nu am acuzat pe nimeni de nimic...am preluat o poza la care am adugat un comentariu si atat.

Nu m-am legat sub nici o forma de starea de sanatate a doamnei Pintea si nici nu mi-as permite sa o fac.

Mie personal mi-ar fi rusine sa ma numesc jurnalist daca as publica o poza cu un om aflat in suferinta doar de dragul ratingului.

Acum inteleg trimiterile la codul deontologic.

Sper ca si aceasta postare sa fie preluata”, a scris medicul pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel