Caz cutremurător în România: Încă o femeie însărcinată a murit la spital sub privirile medicilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Caz cutremurător în România: Încă o femeie însărcinată a murit la spital sub privirile medicilor
Caz cutremurător în România: Încă o femeie însărcinată a murit la spital sub privirile medicilor

O nouă tragedie lovește România în contextul sănătății maternale, după ce o femeie însărcinată a murit la Spitalul Județean Bacău la mai puțin de 24 de ore de la internare. Incidentul are loc la nici un an distanță de la moartea Alexandrei, o gravidă de 26 de ani din Botoșani care a murit sub ochii cadrelor medicale, după ce s-a rugat de medici să o opereze toată noaptea.

Cazul a fost însoțit de controverse și acuzații din partea familiei, care susține că intervenția chirurgicală necesară s-a făcut prea târziu, iar starea de sănătate a pacientei s-a deteriorat rapid.

Femeia în vârstă de 38 de ani, care se afla la a patra lună de sarcină în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la spital cu dureri abdominale severe, febră, frisoane și dureri de cap. După o evaluare inițială, medicii au descoperit că sarcina s-a oprit din evoluție, însă intervenția chirurgicală necesară a fost amânată pentru aproximativ 12 ore. În acest interval, starea pacientei s-a agravat semnificativ, iar când în cele din urmă a fost dusă în sala de operație, medicii au constatat că trebuia scos și colecistul inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

 

Tânăra a suferit două stopuri cardiorespiratorii

 

Cu toate acestea, evoluția postoperatorie a fost nefavorabilă, iar femeia a fost transferată în secția de terapie intensivă în stare foarte gravă. Medicii au acționat rapid pentru a încerca să o salveze, dar pacienta a suferit două stopuri cardiorespiratorii, de la care nu s-a mai putut recupera.

Familia femeii decedate a exprimat indignarea și suspiciunea că spitalul nu a făcut tot ce era posibil pentru a salva viața pacientei. Au fost depuse mai multe reclamații, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă la sesizarea familiei.

„Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi.”, spune Ovidiu Pruteanu, partenerul femeii, conform Digi24.

Reprezentanții Spitalului Județean Bacău au anunțat că au început propriile investigații și că cooperează cu autoritățile pentru a clarifica circumstanțele decesului. Directorul medical al spitalului a subliniat că pacienta a fost monitorizată constant și că s-au făcut toate investigațiile medicale necesare în timpul internării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel