Căutau migranți, dar au făcut o descoperire majoră: 7 tone. Nu s-ar fi gândit

Narcis Popa |
Data publicării:

O fregată franceză din cadrul Task Force 150, însărcinată cu combaterea traficanţilor în Oceanul Indian, a capturat 7,4 tone de haşiş în două zile în largul coastelor Omanului, a anunţat marţi Marina militară franceză, potrivit AFP.

Fregata de supraveghere 'Floréal' a interceptat succesiv, începând de sâmbătă seara până luni, două ambarcaţiuni fără pavilion la 150 de kilometri sud-est de oraşul Salalah din Oman.

Percheziţiile efectuate pe cele două nave au permis descoperirea a două transporturi de 3,9 tone, respectiv 3,5 tone de haşiş, potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei militare franceze, Bertrand Dumoulin. Echipajul fregatei a procedat la distrugerea drogurilor capturate.

Task Force 150 este unul dintre cei trei piloni ai unei coaliţii de 30 de ţări angajate în lupta contra traficului suspectat de finanţare a terorismului, în particular în vederea achiziţionării de arme. Task Force 151 este specializat pe combaterea pirateriei în zona Golfului Aden, iar Task Force 152 pe securitatea în Golful Persic.

De la începutul acestui an, Task Force 150 a capturat 40 de tone de droguri în Oceanul Indian, dintre care 37 de tone de haşiş şi 3 tone de heroină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel