Câți români se ÎNTORC de fapt din străinătate, în țară, de sărbători. Cifrele care dau TOTUL peste cap

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Deși s-a creat aglomerație la graniță la începutul acestei săptămâni, traficul la frontiera cu Ungaria, înainte de sărbătorile de iarnă, este de şase ori mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II este de nouă ori mai redus, conform autorităţilor, care spun că situaţia este cauzată de contextul pandemic.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, PTF Nădlac II a fost tranzitat de 7.700 de persoane, cu 3.250 de mijloace de transport, faţă de 70.000 de persoane, cu 20.000 de mijloace de transport, în perioada 21 - 22 decembrie 2019.

În ambii ani, cele mai multe persoane au fost pe sensul de intrare în România, în ultimele 24 de ore fiind vorba de 4.800 de cetăţeni care au venit în ţară prin Nădlac II.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat că situaţia este aceeaşi la toată graniţa cu Ungaria, în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente din cauza pandemiei de COVID-19.

"Faţă de anii anteriori, în care traficul la frontiera cu Ungaria era foarte intens, pentru că mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate veneau acasă de sărbători, în acest an se observă o scădere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctele de trecere. În contextul epidemiologic actual şi din cauza restricţiilor impuse în majoritatea ţărilor europene, multe persoane şi-au anulat deplasările", a spus Claudia Ardelean.

În medie, pe întreaga frontieră cu Ungaria, respectiv prin toate punctele de trecere din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, traficul a scăzut de şase ori faţă de anul trecut. În ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.500 de persoane, dintre care 20.000 au fost pe sensul de intrare în ţară. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, frontiera de vest a fost tranzitată de 169.000 de persoane, majoritatea fiind tot pe sensul de intrare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel