Catastrofă ecologică. A șaptea zi arde cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume, din Kuweit. Fumul se poate vedea din spaţiu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Incendiu uriaș la cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Focul este vizibil din satelit
Incendiu uriaș la cel mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Focul este vizibil din satelit

În Kuweit, pentru a șaptea zi la rând arde o parte a celui mai mare depozit de anvelope uzate din lume. Pompierii şi salvatorii încă nu au reuşit să pună capăt acestei catastrofe ecologice, dar au putut separa grămezile afectate de altele pentru ca flăcările să nu se extindă 

S-a dat alarma în Kuweit, după ce un depozit de anvelope uzate a fost cuprins de flăcări. Cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, este considerat cel mai mare depozit de acest fel din lume.

În Al Sulaibiya, un oraș din districtul Al Jahra, Kuweit, cea mai mare hală de anvelope din lume este în flăcări. În interiorul depozitului se aflau la momentul izbucnirii incendiului peste şapte milioane de anvelope uzate. Pe videoclipurile postate pe rețelele de socializare, se poate observa cum o coloană de fum dens se ridică spre cer. Focul este atât de mare încât poate fi văzut din spațiu.

Incendiile din această hală de anvelope vechi sunt frecvente. Potrivit Yahoo News, incendiul ar fi carbonizat 25.000 de metri pătrați anul trecut, adică aproximativ un milion de anvelope. Într-un articol din Daily Mail, publicat în 2013, cotidianul britanic a dezvăluit că anvelopele sunt îngropate sub nisip, ceea ce evident nu împiedică declanșarea incendiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel