Cătălin Predoiu: „Probaţiunea a fost 'Cenuşăreasa' agendei Justiţiei. O luăm de la 0“

Cătălin Predoiu a spus că probațiunea a fost, pentru multă vreme, „Cenușăreasa” agendei Ministerului Justiției, însă acest lucru va fi remediat.

Ministrul Justiției a adăugat și că sistemul va fi reconstruit de la zero, de la completarea schemei de personal până la asigurarea sediilor.

„Probaţiunea a fost “Cenuşăreasa” agendei Justiţiei multă vreme şi această eroare de strategie trebuie corectată. Probaţiunea ajuta la reinserţia persoanelor care au fost eliberate din detenţie şi contribuie prin aceasta la creşterea siguranţei cetăţenilor. O luăm aproape de la zero în reconstrucţia sistemului de probaţiune. De la completarea schemelor de personal şi asigurarea de sedii”, a spus minstrul Justiției la la reuniunea Consiliului Consultativ al Direcției Naționale de Probațiune, organizat în perioada 19-20 decembrie.

Cătălin Predoiu a anunțat cu această ocazie că va cere, prin Asociaţia Oraşelor şi Municipiilor, sprijinul primarilor pentru a identifica spaţii în care să fie organizate sedii ale serviciilor de probaţiune din judeţe.

Discuții în acest sens vor fi și cu miniştrii Apărării şi Internelor.

„E sigur că peste noapte nu se pot rezolva lucrurile, dar începem un drum cu obiective pe termen scurt şi lung. În perspectivă, intenţia este să cooptăm specialiştii de probaţiune în grupurile de lucru care vor lucra la refacerea Codurilor penale. Am încurajat serviciile de probaţiune să dezvolte comunicarea în cadrul comunităţilor locale, pentru ca, treptat, atât autorităţile locale, cât şi comunităţile să conştientizeze avantajele pe care sistemul de probaţiune le aduce societăţii și cetăţenilor. E un drum lung în faţă, dificil din cauza constrângerilor bugetare, dar nu exista alternativă”, a subliniat ministrul Justiției.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy