Catălin Ivan: Veste proastă pentru Dragnea

Narcis Popa |
Data publicării:

Europarlamentarul Cătălin Ivan, fostul coleg din PSD al lui Liviu Dragnea, spune că are vești de la Bruxelles, care îi vor da fiori reci lui Liviu Dragnea. 

"Veste proasta pentru Liviu Dragnea. Indiferent ce se va intampla cu legile justitiei din Romania, atata timp cat tara noastra va ramane in Uniunea Europeana, aceste legi vor trebui sa fie in acord cu legislatia europeana. Ieri, pe 14 mai, Consiliul European a adoptat reguli noi, mult mai dure, impotriva spalarii banilor si finantarii terorismului.
Aceste noi reguli care ii dau fiori reci pe sira spinarii lui Dragnea, dar si tuturor hotilor care au devalizat tara de la Revolutie pana astazi si care si-au gasit adapost in toate partidele politice, nu doar in PSD, sunt in linii mari urmatoarele:

- acces la toate informatii legate de beneficiarii finali ai companiilor care activeaza pe teritoriul oricarui stat membru al Uniunii Europene, transparenta sporita privind actionariatul companiilor si trusturilor. (adio actiuni la purtator, una dintre schemele preferate de politicienii romani)
- cooperare mai stransa intre Oficiile pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor. Sunt convins ca legea prin care ANAF-ul are acces la informatii sensibile, confidentiale, va fi schimbata sub presiunea pusa de celealte Oficii similare din Europa. (deci va pica si smecheria cu omul de la Teleorman pus in conducerea ANAF pentru a afla din timp daca "sefu" este vizat de vreo posibila ancheta)
- se va intensifica verificarea tuturor tranzactiilor financiare cu tari din afara Uniunii Europene considerate tari cu risc (adica nu-si vor mai putea scoate banii in tari precum Brazilia, Madagascar, Emiratele Arabe Unite sau diferite paradisuri fiscale si, ce doare si mai tare, nu si-i vor putea aduce de acolo in Romania fara sa precizeze provenienta lor)
Concluzia este ca planurile acestei fratii transpartinice de hoti disperati sa scape si de puscarie, dar si cu agoniseala la adapost, sunt stricate de preocuparea tot mai serioasa a Uniunii Europene de a stopa coruptia. Daca ar fi numai acest avantaj, si tot as fi fericit ca am aderat la blocul comunitar," a scris Cătălin Ivan pe contul său de socializare.

[cuteste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel