Cătălin Cherecheș va fi dus la închisoarea Stadelheim din Munchen, unde a stat și un mare dictator

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, va fi dua la închisoarea din München, o vastă întindere de 14 hectare ce cuprinde 5 impunătoare clădiri. Această închisoare, una dintre cele mai mari din Germania, a găzduit de-a lungul timpului infractori și ucigași celebri.

Situată în inima orașului München, închisoarea are o capacitate impresionantă de 1379 - 2100 de locuri, fiind un centru de detenție care a marcat istoria germană. Printre cei ilustri care au pășit pe aceste meleaguri se numără și Adolf Hitler, care a petrecut o lună în această închisoare, între 24 iunie și 27 iulie 1922.

 

Cătălin Cherecheș este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

 

În prezent, această închisoare devine din nou punct central în cazul Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat recent la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție al DNA. După pronunțarea sentinței definitive la 24 noiembrie 2023, datele publice arată că Cherecheș a fugit din țară, eludând execuția pedepsei.

Procuratura Generală din München a fost alertată cu privire la prezența lui Cherecheș în zona metropolitană a orașului München în data de 27 noiembrie 2023. Măsuri de supraveghere și monitorizare au fost imediat instituite, iar cu sprijinul autorităților maghiare și germane, acesta a fost localizat și arestat la 27 noiembrie 2023, în Augsburg.

În momentul arestării, Cherecheș a opus rezistență, rezultând într-o rănire ușoară la nivelul bărbiei. În posesia sa s-au găsit multiple legitimații expirate, cartea de identitate din România, cartea de identitate cu rezidența în Italia și peste 3.200 de euro.

 

În decursul zilelor următoare pot apărea proceduri judiciare suplimentare

 

Cherecheș, se va afla în curând în închisoarea din München, iar condițiile de detenție vor fi reglementate conform dispozițiilor legale generale. Tribunalul Regional Superior din München va decide asupra detenției în vederea extrădării și admisibilității acesteia, iar procesul de extrădare ar trebui să fie accelerat, conform deciziei-cadru europene, care impune o limită de 60 de zile pentru luarea unei decizii, susţine Procuratura Generală din München, potrivit Mediafax.

În continuare, cazul lui Cătălin Cherecheș va fi prezentat în fața Tribunalului Regional Superior competent din München, care va emite decizia finală cu privire la extrădare. Într-un scenariu în care acesta ridică obiecții la extrădarea sa în România, se pot aștepta proceduri judiciare suplimentare și o analiză atentă a legalității extrădării.

În concluzie, închisoarea din München devine martora unei noi capitole în istoria sa, cu o figură proeminentă precum Cătălin Cherecheș, primarul fugar, adusă în fața justiției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel