Cât plătește România pentru votul din DIASPORA. Ramona Mănescu: "Noi am estimat..."

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ramona Mănescu a declarat la DC News cât plătește România pentru votul din diaspora pentru alegerile prezidențiale. De asemenea, a îndemnat românii plecați peste hotare să se înscrie la vot pentru că în acest fel vor putea fi deschise secții de votare suficiente. 

"În acest moment se află în analiză numărul acestor secții de votare. Știți foarte bine că legea spune că putem deschide o nouă secție pentru o sută de persoane înscrise. Aici eu aș face un apel pentru românii din străinătate să se înscrie pentru a ne putea da nouă posibilitatea de a face secția de vot. Legea ne spune: la o sută de persoane înscrise.

Eu îi încurajez să se înscrie. (...) O să avem atâtea secții câte perrsoane sunt înscrise și este păcat pentru că legea s-a modificat tocmai ca să ofere această posibilitate de a vota cât mai mulți în trei zile. Numărul persoanelor înscrise este mult prea mic față de cât de așteptam și nu mai avem decât cred că o săptămână în care se pot înscrie prin vot prin corespondență sau vot la secție. Efortul financiar pe care România îl face, contribuabilii este imens.

Sunt trei zile de vot în care noi trebuie să avem secțiile echipate inclusiv cu reprezentanți în secțiile de vot. Acești reprezentanți sunt și remunerați conform legii. Avem cheltuiala cu spațiul, cu toată logistica, cu persoanele care trebuie să stea acol, e efortul oamenilor. (...) Noi nu putem să deschidem secții de vot pe niște estimări.(...)

Noi am estimat și am cerut Ministerrului de finanțe aproximativ 100 de milioane de lei", a declarat Ramona Mănescu, la DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel