Cât câștigă un cerșetor în doar 3 ore de 'muncă'. Unii nu obțin acești bani într-o săptămână

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un cerșetor din Iași a reușit să strângă aproape 500 de lei în doar trei ore de "muncă". Polițiștii l-au luat însă la rost și l-au lăsat fără banii strânși de la cei miloși. Poliția Locală Iași îi roagă pe cetățeni să nu mai alimenteze cerșetoria din oraș. 

Poliția Locală Iași anunță, printr-o postare pe Facebook, că sâmbătă după-amiază, a fost depistată o persoană într-un căruț care cerșea, pe bulevardul Ștefan cel Mare. 

În urma controlului corporal sumar efectuat, polițiștii au găsit asupra cerșetorului suma de 463 lei, acumulată în aproximativ trei ore din mila publicului. 

Poliția Locală Iași precizează că această sumă 'reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din țara noastră'.

'În data de 19 iunie 2021, în jurul orei 13.55, polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană (într-un căruț) care apela la mila publicului.În urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de 463 lei, sumă acumulată în aproximativ 3 ore și reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din țara noastră.', se arată în postare. 

Cerșetorul beneficiază de ajutor din partea statului

 

De asemenea, Poliția Locală Iași a informat că persoana în cauză 'beneficiază de ajutor bănesc din partea statului, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, dar și de scutirea de la plata taxelor și impozitelor.'

'Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci.

Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei.', încheie Poliția Locală Iași.

 

Salariul minim pe economie este de aproximativ 70 de lei pe zi

 

"Performanța" cerșetorului este destul de impresionantă, având în vedere că salariul minim pe economie în 2021, pentru o persoană care lucrează 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, este de 1386 de lei, adică aproximativ 70 de lei pe zi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel