Casa Albă l-a avertizat în secret pe Putin de consecințele grave ale folosirii armelor nucleare

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Casa Albă l-a avertizat în secret pe Putin de "consecințele grave" ale folosirii armelor nucleare / Foto: Captură video youtube
Casa Albă l-a avertizat în secret pe Putin de "consecințele grave" ale folosirii armelor nucleare / Foto: Captură video youtube

Administrația Biden a trimis mesaje private Moscovei cu privire la "consecințele grave" ale utilizării armelor nucleare - chiar dacă Rusia a făcut amenințări nucleare repetate pe fondul pierderilor de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Departamentul de Stat a comunicat Moscovei 'în mod consecvent' poziția SUA pe o perioadă de câteva luni, a relatat Washington Post. 

Nu a fost clar dacă au fost transmise noi avertismente de la discursul președintelui rus Vladimir Putin către națiune, în care a anunțat mobilizarea la nivel național a 300.000 de persoane pentru a se alătura războiului său din Ucraina, pe care Kremlinul încă îl cataloghează drept o 'operațiune militară specială'.

 

Putin a declarat că Rusia va folosi "toate sistemele de armament disponibile"

 

Analiștii americani au declarat că multe dintre aceste forțe, provenite din foști militari ruși și din alte surse, vor sfârși prin a fi carne de tun pe linia frontului. 

Politica americană este de a evita amenințarea nucleară, lucru pe care Putin și Rusia l-au făcut în mod repetat. Ambele națiuni au mii de arme nucleare. 

În discursul său, Putin a declarat că Rusia va folosi "toate sistemele de armament disponibile" pentru a-și proteja "integritatea teritorială" și poporul său, precum și "integritatea teritorială" și "independența și libertatea", conform Daily Mail.

 

Analiștii sunt îngrijorați de referendumurile false organizate de Rusia

 

Ceea ce i-a îngrijorat în mod special pe analiști sunt referendumurile false pe care Rusia le organizează în grabă în patru provincii din estul Ucrainei. Odată ce aceste măsuri vor fi adoptate, Rusia va declara probabil că teritoriul respectiv va face parte din Rusia - ceea ce înseamnă că ar putea pretinde justificarea utilizării armelor nucleare în cazul în care Ucraina atacă pentru a-și recâștiga teritoriul.

Dmitri Medvedev, fostul prim-ministru rus care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a scris joi pe Telegram că acest teritoriu va fi 'acceptat în Rusia'. El a precizat că Rusia 'orice armă rusă, inclusiv cele nucleare strategice și cele care folosesc principii noi', pentru a apăra teritoriul pe care îl anexează de la Ucraina.

Aceasta a fost o referire probabilă la cele mai recente rachete hipersonice ale Rusiei, care se deplasează la mai multe multipli ai vitezei sunetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel