Casa Albă anunță Congresul că SUA rămân fără bani pentru Ucraina

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Directorul responsabil de buget al Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată preşedintelui Republicii, Mike Johnson, şi altor lideri ai Congresului, că Statele Unite rămân fără timp şi bani pentru a ajuta Ucrain în războiul contra Rusiei. 

În octombrie, administrația Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru Ucraina, Israel și securizarea granțelor SUA. 

Republicanii controlează Camera Reprezentanților cu o majoritate redusă, iar finanțarea pentru Ucraina a devenit controversată din punct de vedere politic, relatează Reuters. 

Young spune în scrisoarea publicată de Casa Albă că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea unei victorii a Rusiei. 

„Vreau să fiu clară: fără acțiunea Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără banii necesari pentru a oferi arme și echipamente pentru Ucraina". 

„Nu există nici o cutiuță magică de finanțare disponibilă în acest moment. Nu avem bani – și aproape nu mai avem timp.”

Young a spus că aliații SUA și-au intensificat sprijinul pentru Ucraina, dar că sprijinul Washingtonului nu poate fi înlocuit.

„Trebuie să subliniez că a ajuta Ucraina să se apere și să-și asigure viitorul ca națiune suverană, democratică, independentă și prosperă promovează interesele noastre de securitate națională”, a spus Young.

Scrisoarea a fost, de asemenea, adresată liderului republican al Senatului, Mitch McConnell, liderului democraților din Camera Camerei, Hakeem Jeffries, și liderului democraților din Senat, Chuck Schumer.

„Prevenim un conflict mai mare în regiune care ar putea implica NATO și ar putea pune forțele americane în pericol și descurajează agresiunile viitoare, punându-ne pe toți mai în siguranță”, a spus ea.

Senatorul democrat Mark Warner a declarat săptămâna trecută că Congresul SUA este pe punctul de a face o eroare tragică.

„Dacă nu oferă ajutor înainte de Crăciun, ar fi o greșeală istorică din partea Congresului”, a declarat Warner pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel