Cartierul în care fiecare casă are un garaj pentru avion. Viața oamenilor care fac naveta la muncă în zbor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cartierul în care fiecare casă are un garaj pentru avion. Viața oamenilor care fac naveta la muncă în zbor
Cartierul în care fiecare casă are un garaj pentru avion. Viața oamenilor care fac naveta la muncă în zbor

În Cameron Airpark Estates, un cartier rezidențial din California, majoritatea caselor au hangare concepute special pentru piloții și pasionații de aviație rezidenți care vor să-și parcheze avioanele acasă. Străzile din suburbie sunt foarte largi, asta pentru a permite circulația simultană a avioanelor și a mașinilor și nu este ieșit din comun să vezi aeronave pe drumuri.

În lume, există aproximativ 640 de parcuri aeriene rezidențiale, însă se presupune că Cameron Airpark Estates este unul dintre cele mai frumoase. Drumurile din cartier au o lățime de aproximativ 30 de metri și sunt proiectate astfel încât piloții să poată veni cu avioanele lor de la aeroport până în pragul casei.

Potrivit managerului Aeroportului Cameron Park, Kevin Cooksy, citat de Libertatea, drumurile din cartier sunt chiar mai largi decât pista aeroportului, întrucât au fost concepute pentru ca avioanele și mașinile să circule în siguranță. Alte lucruri unice pentru un cartier conceput piloților sunt semnele stradale și cutiile poștale. Ele sunt poziționate foarte jos, la mai puțin de 1 metru, astfel încât să nu se prindă de aripile avioanelor.

 

Drumul până la muncă, parcurs cu avionul

 

În loc de mașină, mulți rezidenți scot din garaj avionul pentru a merge la job, deoarece nu mai trebuie să stea în trafic.

Unul dintre piloții din Cameron Airpark Estates, Burl Skaggs, este unul dintre cei care fac naveta cu aeronava. Bărbatul s-a mutat în Cameron Airpark Estates din zona Bay, în 2003, cu avionul său de mici dimensiuni, ademenit de prețurile mai mici și de hangarele uriașe pe care le avea fiecare casă din zonă.

Timp de șapte ani, până la pensionare, inginerul mecanic a făcut naveta la locul de muncă din Palo Alto cu avionul în fiecare dimineață. A salvat, spune el, mai multe ore pe care le-ar fi putut pierde în trafic dacă mergea cu mașina.

„În loc să conduc două ore și jumătate sau trei, am făcut aproximativ 35-40 de minute cu avionul. Nu mai fac naveta, dar încă mai am un avion cu care mă joc”, a spus Burl pentru Insider.

Cooksy, un alt rezident din Cameron Airpark Estates, s-a mutat și el din zona Bay și a făcut ani buni naveta la lucru cu avionul. A ales zona datorită orelor salvate în trafic și posibilitatea de a trăi în munții Sierra Nevada.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel