Carmen, badantă româncă în Italia, grav rănită în explozie: „Cerea ajutor de sub dărâmături. Lângă ea focul ardea şi o ameninţa“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă şi italianca pe care o îngrijea au fost victimele unei explozii puternice, în Sorriva di Sovramonte, un antreprenor italian fiind cel care le-a ajutat pe femei să iasă din foc. Deşi a dat dovadă de mult curaj şi de umanism, omul nu se consideră erou.

O explozie petrecută joi într-o locuinţă din Sorriva di Sovramonte (Italia), din cauza unei scurgeri de gaze, ar fi putut avea efecte dezastruoase pentru o româncă de 53 de ani și italianca în vârstă de 98 de ani, pe care o îngrijea. În momentul în care românca Carmen Szabo a aprins aragazul pentru a face cafeaua pentru ea și pentru Zita Fontana, la ora 9.00, s-a produs explozia.

Vezi mai multe: Explozie devastatoare, în Italia. Victime: o badantă româncă și pensionara pe care o îngrijea. Femeia voia să facă o cafea

Speriat de bubuitura care a pus la pământ casa vecinei, Simplicio Reato, 63 de ani, un italian care are afaceri în domeniul construcțiilor și care lucra în apropiere, a decis să intervină de urgenţă, înainte ca la faţa locului să ajungă pompierii şi personalul sanitar. Cu două stingătoare, el a ajutat la potolirea flăcărilor, salvându-le pe cele două femei.

Carmen, badantă româncă în Italia, salvată din explozie

 

„Eram la locul de muncă atunci când am auzit o bubuitură puternică. Imediat după aceea, fiul meu, Luca, m-a sunat şi mi-a spus că a văzut un nor negru de fum ridicându-se din Sorriva. Ajuns acolo, m-am trezit în faţa unui scenariu apocaliptic. Sosise deja o femeie, nora doamnei în vârstă. Sub dărâmături, persoana mai tânără (n.r. - românca) cerea ajutor. Lângă ea erau flăcări, focul ardea şi o ameninţa. Apoi, am văzut că bătrâna era încă în pat şi erau flăcări în jurul său. Totul ardea, saltele şi plastic, ceea ce era foarte dăunător: dacă nu mureau din cauza flăcărilor, riscau să moară din cauza gazelor toxice”, a declarat Simplicio Reato, titrează Mediafax.

Italianul nu se consideră un erou şi crede că oricine altcineva ar fi făcut la fel, în locul lui.

În acest moment, starea medicală a îngrijitoarei este gravă, aflându-se la Centrul pentru Arsuri al Spitalului din Padova. Carmen a suferit arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului. Bătrâna îngrijită de româncă a fost şi ea serios rănită în explozie şi este internată în spitalul din Feltre.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel