Carduri false de vaccinare, la vânzare pe Ebay. Pot fi completate cu datele personale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
card_vaccinare
card_vaccinare

Pe Ebay și pe rețelele de socializare pentru sume modice, care pornesc de la o liră și jumătate, pot fi cumpărate carduri false de vaccinare. Cardurile în alb pot fi completate cu datele personale, în speranța că o asemenea „dovadă” va fi utilă ulterior pentru accesul facil în anumite locuri.

Cardurile de vaccinare care atestă în mod fals că persoana care îl deține a fost vaccinată anti-COVID, sunt similare celor oferite persoanelor vaccinate în mod real de către asistenții NHS, societatea de asigurări britanică care administrează spitalele din Regatul Unit.

Copii ale acestora au fost scoase la vânzare pe ebay, relatează cotidianul The Sun. Jurnaliștii chiar au cumpărat una, iar apoi au sesizat ebay, care a dezactivat apoi anunțurile de acest fel, relatează sursa citată.

Mai mult, vânzătorii cardurilor de vaccinare în alb pretindeau în mod mincinos că 10% din încasări vor ajunge, printr-o fundație, la NHS. „Nu aveam cunoștință despre acest lucru, nu avem niciun fel de acord cu societatea care le vinde și condamnăm cu tărie ceea ce fac. Vom anunța ebay și autoritățile” a declarat un reprezentant al asociației NHS Charities Together.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel