Carantina municipiului Sibiu, prelungită cu şapte zile.  Se permite deplasarea la secţiile de vot

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sibiu_captura
sibiu_captura

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea perioadei de carantină cu încă o săptămână pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr şi instituirea carantinării în localitatea Mârşa, informează un comunicat de presă al Prefecturii, citat de Agerpres.

"Astăzi, 27 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa.

Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea", precizează Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, în zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale, însă magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea. "Legitimaţia de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. În data de 5 şi, respectiv, 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum şi a exercitării votului", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel