Carantina după venirea în țară, neconstituțională. Augustin Zegrean: „Nu se poate îndrepta nimeni cu pretenții împotriva statului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a reacționat, astăzi, după ce Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională carantina după venirea în țară.

„Este foarte simplu și normal ce s-a întâmplat, dar nouă nu ne place normalitatea. Nu se poate îndrepta nimeni cu pretenții împotriva statului pentru că au fost ținuți în carantină sau izolare pentru că legea de atunci le permitea acest lucru. O lege nedeclarată neconstituțională se bucură de prezumția de constituționalitate până la declararea ei ca neconstituțională. Până astăzi rămâne cum a fost, dar de azi încolo nu mai pot să facă asta”, a declarat Augustin Zegrean, la Antena 3.

„Decizia CCR intră în vigoare în momentul publicării ei în Monitorul Oficial. Nu pot fi anulate, modificate, restrânse drepturile omului decât prin lege. E de văzut cât a anulat Curtea din Legea 55 pentru că și acolo sunt probleme. Așa ceva n-a mai fost și sper să nu mai fie niciodată”, a mai adăugat fostul președinte CCR.

Curtea Constituțională a decis, joi, că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională, la începutul lunii iunie, articolele din legea privind starea de alertă prin care se stabilesc contravențiile și amenzile pentru încălcarea legii. De asemenea, Avocatul Poporului a contestat și articolul prin care Parlamentul aprobă starea de alertă instituită prin hotărâre de guvern.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel