Capturi record ale polițiștilor români: Aproape 4,5 tone de droguri confiscate, distruse într-o zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Capturi record ale polițiștilor români. Aproape 4,5 tone de droguri confiscate, distruse într-o zi.JPG
Capturi record ale polițiștilor români. Aproape 4,5 tone de droguri confiscate, distruse într-o zi.JPG

Aproape 4,5 tone de droguri au fost confiscate de polițiști și distruse într-o singură zi.

Drogurile au fost descoperite în cadrul a peste 640 de dosare penale. Printre drogurile incinerate s-a numărat captura-record de 1,5 tone de heroină din Constanța.

Mai multe percheziții au fost făcute în 2021 în România și alte două țări din vestul Europei, iar liderul grupului infracțional organizat ar fi folosit un proces complex. Cocaina ar fi fost transportată în două containere, pe ruta Iran-România și care ar fi trebuit să ajungă în vestul Europei. După ce a stabilit o infrastructură de transport și comerț care să facă mai ușoară trecerea drogurilor, el ar fi organizat și un flux de marfă legală prin care să ascundă substanțele stupefiante, scrie Digi24.

Mai mult, capul grupării ar fi controlat mai multe companii, depozite și camioane în mai multe țări din UE. Valoarea totală a drogurilor a fost estimată la aproximativ 45 de milioane de euro. Este a doua cea mai mare captură de heroină din UE, din ultimii ani.

 

VEZI SI:

 

Trei români, reținuți în Malta pentru că l-ar fi asasinat pe interlopul John Englezu: „Am venit să ne predăm pentru că noi doar ne-am apărat viața”

 

Trei români au fost reținuți pentru crimă în Malta, după ce ar fi ucis, pe o stradă dintr-un oraș turistic, un britanic de 43 de ani, care avea și cetățenie română.

Victima era cercetată în România pentru furtul a 100.000 de euro din locuința unui cuplu din Năvodari, pe care l-a și sechestrat. În fața anchetatorilor, suspecții au susținut că sunt nevinovați și că ei, de fapt, ar fi lovit ca să se apere de bărbatul trimis să-i asasineze, informează Știrile PRO TV.

Cercetat în România pentru furtul a 100.000 de euro din locuința unor oameni din Năvodari, pe care i-a bătut și sechestrat, Joseph Rivas se afla de mai multe luni în Malta. Bărbatul, cu cetățenie română și britanică, era cunoscut în lumea interlopă drept John Englezul. Într-o zonă frecventată de turiști din orașul Saint Julien, ar fi fost implicat într-o dispută cu trei români, iar situația ar fi degenerat.

„A avut loc o ceartă în Triq Ross între mai multe persoane. Cearta a escaladat și s-a folosit o armă ascuțită, probabil un cuțit”, a declarat Brandon Pisani, purtătorul de cuvânt al poliției din Malta. Rivas a murit la spital, câteva ore mai târziu.

 

Cei trei suspecți, doi dintre ei frați, au reușit să fugă după atac

 

„Ce este șocant practic este că crima a avut loc pe o stradă unde de obicei sunt foarte mulți oameni, care își fac cumpărăturile, nu e un loc ferit pe insulă”, a precizat Andrea Rossito, reporter TVM.

Cei trei suspecți, doi dintre ei frați, au reușit să fugă după atac. S-au filmat apoi în timp ce au mers să se predea și au susținut că, de fapt, ei ar fi fost victimele. În fața anchetatorilor, au declarat că Rivas ar fi fost plătit să îi ucidă de către o grupare care se ocupă cu prostituția în Malta.

„Omul acela care a venit să ne omoare pe noi, a murit el. Pentru că ei au început, asasinii plătiți. Suntem toți trei aici, ne ducem să ne predăm. Suntem în față la Poliție aici, la poliția malteză, am venit să ne predăm pentru că noi doar ne-am apărat să ne apărăm viața. A plătit să ne execute. Noi ne-am apărat viața”, au spus suspecții când se filmau în timp ce mergeau la poliție.

„Mortul, că acum e mort, nu-i cunoaște pe copiii aștia, nu i-a cunoscut, a fost plătit de un nepot de-al meu să se ducă să îi gonească de acolo că e teritoriul lui, Malta”, spune mama unuia dintre cei acuzați de crimă. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel