'Capitalul uman în vremea inteligenţei artificiale': Intenţiile de emigrare şi temerile românilor, analizate la al doilea summit ReThink România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Al doilea summit Rethink România, având că temă 'Capitalul uman în vremea inteligenţei artificiale', se va desfăşura în perioada 2 - 4 noiembrie la Poiana Braşov şi va reuni peste 300 de lideri de business, parlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile, cercetători şi experţi, care vor discuta despre perspective şi soluţii inovatoare în ceea ce priveşte politicile de dezvoltare a capitalului uman. Potrivit organizatorilor, summitul va oferi o platformă unică de dialog şi de colaborare.

Discuţiile vor porni de la cele două mari studii Rethink care vor fi lansate, respectiv un studiu care va analiza valorile celor mai influenţi 20% dintre români, inclusiv atitudinea faţă de România, intenţiile de emigrare şi temerile trăite şi o analiză a profilului demografic al românilor, care va surprinde tendinţe emergente în privinţa depopulării, apariţiei unor zone metropolitane majore, migraţiei şi educaţiei. Studiul include un index al vulnerabilităţii demografice a judeţelor ţării.

Agenda evenimentului va include sesiuni plenare şi ateliere interactive, în cadrul cărora participanţii vor putea explora subiecte, precum impactul tehnologiilor emergente asupra pieţei muncii, evoluţia educaţiei în era digitală şi provocările etice ale inteligenţei artificiale.

Intenţiile de emigrare şi temerile românilor, analizate la al doilea summit ReThink România

 

Cei 300 de invitaţi vor avea oportunitatea de a construi scenarii pentru viitorul imediat al României, dar şi de a identifica potenţiale soluţii pentru o mai bună formare a capitalului uman în România. Peste 20 de vorbitori şi facilitatori vor seta direcţiile principale, o listă a lor fiind disponibilă pe pagină oficială a evenimentului.

'Suntem încântaţi că această a doua ediţie a summit-ului aduce împreună lideri şi inovatori din mai multe domenii, care, timp de două zile, se vor gândi şi vor coopera în direcţia pe care, sperăm şi ne dorim noi ca România să o urmeze în anii următori. Vom avea prezentări şi ateliere, integrăm impactul pe care inteligenţa artificială îl aduce extinderii potenţialului uman. În acelaşi timp, ne este clar că noi toţi avem paşi de parcurs, împreună, pentru ca în 2050, România să fie ţara în care copiii si nepoţii noştri vor iubi să trăiască', a declarat Dragoş Anastasiu, Preşedintele Rethink România.

ReThink România este o iniţiativă a unor antreprenori care cred că, în ultimii 30 de ani, România nu şi-a atins potenţialul şi care s-au hotărât să schimbe direcţia pe care o urmează ţara noastră. Fondat în 2019, Rethink este dedicat creşterii calităţii discursului public şi a politicilor din zona demografiei, educaţiei şi a schimbării mentalităţii, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel