Candidată AUR la Senat, acuzată că a furat banii de pensii și handicap. Ce spunea în campanie: "Nu voi pierde nici o secundă pentru a face dreptate oamenilor din această țară”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română

Joi, 17 februarie, o fostă candidată AUR pentru Senatul României a fost reținută de polițiști. Femeia este suspectă de delapidare și fals intelectual, în perioada în care lucra la Poșta Română.

Potrivit IPJ Alba, Simona Mărginean, fost consilier al primarului din Valea Lungă și membru AUR ar fi sustras, din indemnizații de handicap, pensii, pensii de boală și alocații, peste 35.000 de lei. Aceasta a avut de-a lungul timpului mai multe funcții publice. 

Astfel, numele Simonei Mărginean apărea deseori în articole, fiind o persoană de contact pentru mai multe probleme în comuna în care locuia. Spre exemplu, era persoana de contact a primăriei pentru imunizarea anti-COVID-19. Însă, între timp contractul încheiat cu primarul din Valea Lungă, în funcția de consilier expirase, mai exact în luna ianuarie a acestui an.

 

Fostă candidată AUR la Senat dată afară din partid după ce a fost reținută de poliție

 

Joi, 17 februarie aceasta a fost acuzată de delapidare și fals intelectual, din perioada în care lucra la Poșta Română, anunțul fiind făcut de IPJ Alba. Femeia era anchetată de mai mult timp și își dăduse în acea perioadă demisia din postul de poștăriță, reprofilându-se la primărie, iar mai apoi în partidul AUR Alba.

După apariția articolului despre ilegalitatea comisă, George Simion a precizat că femeia a fost exclusă din partid, Potrivit libertatea.ro.

„Am aflat despre problemele doamnei Mărginean, este deja fostă membră AUR. A fost exclusă din partid imediat. Avem în statut că nu se acceptă așa ceva. Spre deosebire de alții, noi nu doar vorbim, luăm și măsuri”, a declarat copreședintele AUR.

De asemenea, și o parte dintre menționările despre aceasta, pe site-ul primăriei Valea Lungă, au fost șterse, după incident. Aparent, nimeni nu ar fi știu de trecutul femeii până în dimineața zilei de astăzi.

 

2. -imagine fara descriere- (123267267_1103471036722594_7184257967784535328_n.jpg)

 

Simona Mărgineanu a fost pe poziția a treia pe lista de candidați la Senatul României

 

Daniel Gheorghe Rusu, deputat AUR Alba a declarat pentru alba24.ro, despre Simona că se afla pe poziția a treia, când a candidat în anul 202. Aceasta era la avea vreme consiler local din partea partidului AUR în comuna Valea Lungă și a avut un mesaj sincer de candidatură, în care își exprima lipsa de experiență.

”Dragi cetățeni ai județului Alba, în special cetățeni ai comunei Valea Lungă, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Mă adresez dumneavoastră pentru a vă prezenta, încă odată, candidatura mea pentru Senatul României. Sunt un om nou in politică, nu am experiență vastă în acest domeniu, dar am intrat în acestă etapă cu un singur gând, să fac tot ce îmi stă în putință pentru a fi in sprijinul oamenilor!

În prezent, sunt consiler local din partea partidului AUR în comuna Valea Lungă, funcție pentru care am candidat tot pentru a putea da o mână de ajutor, în plus față de cât am făcut-o până la momentul acesta, localnicilor din comuna in care m-am născut.

Acum, am nevoie de dumneavoastră pentru a face un pas și mai în față, pentru a demonstra că nu doar cei cu ani grei in politică merită să fie în Parlamentul României. Vă îndemn să votați ceva nou, vă îndem să votați dreptate pentru România, iar eu vă promit că nu voi pierde nici o secundă pentru a face dreptate pentru oamenii din această țară.

Știu că pentru toți dintre noi e o perioadă dificilă, sunt conștientă că politicieni actuali v-au indus o stare de dezgust și neîncredere, în special în contextul epidemiologic în care ne aflăm, dar eu va adresez rugămintea să veniți la vot și să optați și pentru o altă variantă pentru România.

În încheiere, vă doresc, în primul rând, multă sănătate și vă mulțumesc”, era mesajul acesteia pe pagina sa de Facebook, în data de 7 noiembrie 2020. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel