Când vom putea merge în vacanță în Grecia. Anunț făcut de premierul Mitsotakis

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecia speră să redeschidă sezonul turistic de la 1 iulie, a declarat, luni, premierul Kyriakos Mitsotakis în prima zi de ieșire progresivă din carantină, relatează AFP. 

"În cel mai bun scenariu, Grecia va putea începe activitatea turistică de pe 1 iulie și lucrăm intens pentru a putea atinge acest obiectiv", a precizat premierul Greciei într-un interviu la televiziunea CNN.

"Presupunem că oamenii își vor face teste înainte de a lua avionul și că sunt îndeaproape observați, astfel că experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori", a mai spus șeful guvernului.

În urmă cu o săptămână, la rândul său ministrul Turismului Charis Theocharis a declarat că Grecia se pregăteşte să-i întâmpine pe turiştii străini în iulie, dar sosirile nu vor fi din toată lumea, aşa cum se întâmplă în fiecare an.

Vacanță Grecia 2020. Sezonul turistic va dura doar trei luni

"Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie", a explicat Theocharis.

Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, a explicat Theocharis, adăugând că, dacă evoluţiile sunt pozitive, în perioada octombrie - noiembrie s-ar putea înregistra o creştere a numărului de turişti în Grecia. Totuşi, cea mai mare dificultate pentru Grecia, dependentă de turism, va fi să stabilească exact cine şi cum va putea intra în ţară.

Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, ţară care în 2018 a pus capăt celui de-al treilea program de asistenţă financiară internaţională convenit după criza financiară din 2010, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel