Camionagiu român, zeci de kilometri parcurși pe contrasens pe autostrada din Madrid

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de camion a circulat 20 km pe contrasens pe autostrada din Madrid. S-a întâmplat pe 29 ianuarie, dar, abia luni, Garda Civilă a făcut publice detaliile despre cele întâmplate.

Specialiști din cadrul subsectoarelor de circulație ale Gărzii Civile din Zaragoza și Soria și o patrulă a Securității Cetățenești din Arcos de Jalón (Soria) au arestat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, de naționalitate română, ca presupus autor al unei infracțiuni de conducere imprudentă și al alteia de refuz de a se supune testului de alcoolemie și de droguri toxice.

Mai exact, șoferul român a condus camionul său, de 3.500 kg, pe contrasens, pe o distanță de peste 20 de kilometri, pe autostrada A-2, în direcția Zaragoza, pe benzile rezervate pentru direcția Madrid. Evenimentele au avut loc pe 29 ianuarie, dar Benemérita a dat publicității detaliile, în această luni, după ce procedurile au fost finalizate.

 

Camionagiu român, zeci de kilometri parcurși pe contrasens pe autostrada din Madrid

 

Acesta este al cincilea caz, în doar câteva luni, în care Garda Civilă a interceptat un șofer din Aragon, care conducea pe contrasens și care a depășit limita de alcoolemie sau a fost depistat pozitiv la testele antidrog. Unul dintre ele a avut loc în noiembrie, pe o Via Verde din municipalitatea Sarrión.

Un altul a avut loc la primele ore ale nopții de Anul Nou pe vechea AP-2 la Nuez de Ebro. Iar celelalte trei, din întâmplare, au avut loc pe autostrada din Madrid (A-2). La cele menționate mai sus, se adaugă kamikaze interceptate la Cetina (5 februarie) și în zona industrială El Sabinar (Épila). Toate cele cinci evenimente s-au încheiat fără vătămări corporale.

În cazul celui de-al 29-lea caz, participanții la trafic au fost cei care au alertat Garda Civilă, sunând la stația centrală 112, unde au anunțat că un camion se deplasează pe contrasens la kilometrul 173 al autostrăzii A-2, în comuna Montuenga (Soria).

Patrulele de la Detașamentul de circulație și siguranță publică din Arcos de Jalón (Soria) au fost alertate pentru a localiza și opri vehiculul, lucru pe care au reușit să îl facă la kilometrul 196,500, în comuna Ariza (Zaragoza). Șoferul a refuzat inițial să oprească vehiculul și, după ce a fost tras pe dreapta, a refuzat să se supună unui test de alcoolemie și de droguri.

Procedurile corespunzătoare au fost efectuate de către echipa de atestate a Detașamentului de circulație al Gărzii Civile din Calatayud, care l-a citat pe șofer pentru a se prezenta în fața autorității judiciare, atunci când a fost solicitat. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel