Camioane românești luate pe sus de vânt, în Turcia: Furtună extrem de violentă, cel puțin șase morți (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Furtuna extrem de violentă care a pus stăpânire pe zona Istanbul, din Turcia, a ucis cel puțin 6 persoane, între care și un cetățean străin, și a reușit să răstoarne camioane aflate în mers, pe șosea, unele dintre ele fiind românești.

O furtună puternică a lovit luni Istanbulul și alte părți ale Turciei, ucigând cel puțin șase persoane și provocând distrugeri majore în acest oraș cu 15 milioane de locuitori, potrivit unor rapoarte.

Două femei au murit în cartierele Esenyurt și Sultangazi din Istanbul, în timp ce un muncitor în construcții a murit când un zid prăbușit l-a zdrobit în provincia nordică Zonguldak. O persoană a murit în Kocaeli în timp ce încerca să-și repare acoperișul casei, deoarece vânturile puternice au rupt structura și au dus-o pe o stradă.

Furtună extrem de violentă în Turica, cel puțin șase morți

 

Femeia care a murit în cartierul Esenyurt din Istanbul, unde rafalele puternice au smuls o parte din acoperiș, care a căzut peste ea și copilul ei, a relatat agenția de stat Anadolu. Copilul a supraviețuit, deși a suferit mai multe răni. Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat că alte trei persoane au fost ucise în oraș, inclusiv un cetățean străin. Nouăsprezece persoane au fost rănite, inclusiv trei persoane care se află în stare gravă, a precizat acesta.

Rafalele au dărâmat și un turn cu ceas, au arătat imaginile de televiziune. Vântul a smuls 33 de acoperișuri, a dezrădăcinat 192 de copaci, a doborât 52 de semafoare și indicatoare rutiere și a avariat 12 mașini, potrivit municipalității din Istanbul.

Camioane românești luate pe sus de vânt, în Turcia

 

Camioane de zeci de tone înmatriculate în România au fost răsturnate de rafalele puternice de vânt. Într-o filmare postată de un alt șofer și devenită virală pe rețelele de socializare, se observă cum mai multe TIR-uri înmatriculate în România sunt efectiv puse la pământ, iar șoferii se străduiesc să iasă din cabine.

Un avion care nu a putut ateriza la Yenişehir s-a întors la Ankara. TSMS a avertizat oamenii să fie precauți pe fondul vântului puternic care se așteaptă să atingă 90 km/h. Avertismentul mai spunea că ploaia și furtunile prezise pentru provincie sunt de așteptat să rămână puternice până marți devreme.

Sunt așteptate furtuni din direcțiile sud și sud-vest în regiunea vestică a Mării Negre. Se estimează că furtuna se va deveni puternică, cu vânturi de până la 75-90 km/h seara în aceeași zi, iar mai târziu se va reduce puterea marți devreme.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel