Călin Popescu Tăriceanu vrea din nou alianță cu PSD

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le propune colegilor săi să aprobe semnarea unui acord politic cu PSD pentru susţinerea reciprocă a candidaţilor la alegerile locale şi ca "o alternativă serioasă" la PNL, USR şi PMP.

"Voi propune colegilor din conducerea ALDE să aprobăm semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea alegerilor locale. Scopul acestui acord nu este doar de a ne sprijini reciproc candidaţii la alegerile locale, ci de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenţii din PNL, neomarxiştii din USR şi turnătorii din PMP. Această alianţă va aduce o administraţie dreaptă şi profesionistă. Această alianţă va asigura o platformă solidă candidaţilor experimentaţi şi competenţi pe care îi avem şi a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiştilor populişti. Mulţumită acestei alianţe vom asigura majorităţi cât mai consistente în consiliile locale şi judeţene", a scris Tăriceanu joi pe Facebook.

Potrivit acestuia, "prezenţa ALDE în această alianţă va aduce o componentă liberală importantă, care să garanteze că vocea antreprenorului român de la nivel local se face auzită, va garanta că puterea se va reîntoarce la autorităţile locale, adică mai aproape de cetăţean, şi va garanta că libertăţile şi drepturile cetăţenilor nu vor fi doar nişte vorbe pe hârtie, aşa cum sunt acum, ci că va exista un partid gata să lupte pentru aceste valori".

"Această alianţă va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există şi alte soluţii decât cele care ne îngrădesc drepturile şi libertăţile. Această alianţă este garanţia că se poate guverna şi fără amenzi ameţitoare, şi fără izolări nesfârşite în case, şi fără frică şi spaimă! Această alianţă îşi propune să facă din cetăţeni parteneri egali în guvernare şi nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianţă va respecta legile şi va mări pensiile şi alocaţiile aşa cum prevede legea. Pentru că această alianţă înţelege să închidă cercul economiei şi să investească în oameni, nu doar în companii!", spune Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel