Călin Popescu Tăriceanu: „O Comisie Parlamentară să investigheze Operaţiunea Sparanghelul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În interviul acordat Ion Cristoiu, liderul ALDE spune că înfiinţarea Comisiei Sparanghelul este în fază incipientă, adresând o scrisoare deschisă celorlalte partide din Opoziţie pentru a analiza oportunitatea acestui demers.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, comisia trebuie să lămurească aspecte importante: cum au reuşit cei 2.000 de oameni să iasă din zonele de carantină şi să ajungă pe aeroportul din Cluj, cum au trecut de filtrele de poliţie, cum nimeni nu s-a sesizat în legătură cu prezenţa lor la aeroportul din Cluj, cum au plecat aceşti oameni care nu aveau contracte de muncă, nu aveau bilete de avion.

În cazul achiziţiilor publice, fostul premier spune că a elaborat deja un proiect de hotărâre care, de asemenea, a fost trimis parlamentarilor din Opoziţie. Ancheta parlamentară ar urma să stabileacă modul în care s-au făcut aceste achiziţii: dacă au existat mai multe oferte pe care le-au analizat, iar din acele oferte au fost selectate oferte care să răspundă unor criterii precum preţul, rapiditatea furnizării materialelor respective.

Totodată, Tăriceanu a trimis Ministerului Sănătăţii o interpelare în care cere date despre numărul persoanelor testate. Liderul ALDE este optimist şi crede că propunerile sale vor avea succes, chiar dacă PNL şi PMP se vor opune, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel