Călin Popescu Tăriceanu: " Iohannis vrea referendum pentru că își dorește să intre în campanie electorală"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu transmite, printr-o postare pe facebook, că președintele României vrea să organizeze referendum pentru interesele personale și nu pentru că îi pasă de cei care au avut de suferit din cauza justiției. 

"Vreau ca lucrurile să fie înțelese cât se poate de limpede: partidul nostru, ALDE, nu are nicio problemă cu referendumul pentru Justiție, pe care domnul Iohannis a anunțat că îl convoacă.

Dar trebuie să ne fie clar de ce o face. Nu pentru că îi pasă de justiție, nu pentru că îi pasă de abuzurile săvârșite în România, nu pentru că îi pasă de miile de vieți mutilate de justiția dumnealui, ci pentru că a venit momentul să stoarcă și ultima picătură electorală din tema justiției. Așa că haideți să dăm cărțile pe față: dl Iohannis vrea acest referendum pentru că își dorește să intre în campanie electorală chiar daca legea îi interzice. Dl Iohannis vrea să-și construiască platforma electorală pentru alegerile din toamnă. Dl Iohannis vrea să fure startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale." 

Referendumul, impact negativ

 

Călin Popescu Tăriceanu spune că partidul nu se opune unui referendul pe tema justiției, dar acesta nu va avea un impact pozitiv în ceea ce privește alegerile europarlamentare. 

"Chiar dacă nu ne opunem unui asemenea demers trebuie să spunem că acesta va avea un impact negativ asupra alegerilor pentru Parlamentul European, că acest demers contravine practicilor și recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene (două instituții dragi dlui Iohannis atunci când le poate folosi în favoarea dânsului). Ne putem gândi mai ales la utilitatea per ansamblu a unui asemenea referendum. Eu, personal, nu văd cum ar putea fi de folos și cui, cu excepția partidului de suflet al președintelui, care nu prea are locomotivă electorală.

Dar domnul Iohannis ar trebui să aibă grijă, pentru că există o vorbă în popor: „nu e pentru cine se pregătește, ci e pentru cine se nimerește”. S-ar putea ca domnul Iohannis să nu își ajute partidul, ci să îl îngroape", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel