Călin Popescu Tăriceanu a convocat şedinţă de urgenţă

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Călin Popescu Tăriceanu are o întrunire, la momentul transmiterii ştirii, cu liderii ALDE, la sediul partidului, au declarat surse politice. Întâlnirea vine pe fondul unor nemulţumiri în formaţiune legate de alianţa cu Pro România.

Totodată, Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, marţi la Parlament, de la ora 14.00, potrivit unui anunţ de presă al formaţiunii.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Premierul şi liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru şefia Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleşcanu, duminică seara, şi nu i-a transmis nimic în legătură cu intenţia PSD de a îl propune la şefia Senatului.

Pe de altă, parte au fost voci în ALDE care şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la alianţa partidului cu Pro România.

De exemplu, Daniel Zamfir a spus, într-o postare pe Facebook, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianţă între ALDE şi Pro România.

Zamfir s-a întrebat dacă direcţia spre care merge ALDE este o alianţă politică sau fuziune cu Pro România, precizând că ALDE trebuie să fie indetificat cu liberalismul autentic şi cu lupta împotriva abuzurilor.

Totodată, Cătălin Harnagea, membru în conducerea ALDE, a declarat că intenţia partidului său de a susţine un candidat independent este „o inepţie din toate punctele de vedere", conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel