Călin Popescu Tăriceanu a chemat-o pe Dăncilă în birou. I-a transmis că o să rămână SINGURĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern. Întâlnirea vine în contextul ședinței de luni a ALDE în care se va decide dacă formațiunea rămâne sau nu la guvernare. Tăriceanu i-a transmis Vioricăi Dăncilă că va rămâne singură, ședința ALDE urmând a se termina cu decizia de retragere de la guvernare. 

Potrivit surselor citate liderii PSD și ALDE discută la Palatul Victoria. Ședința coaliției era anunțată încă de săptămâna trecută, în contextul în care ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianță cu Pro România. Totul pare însă a fi decis odată cu anunțarea candidaturii lui Mircea Diaconu, care va fi susținut de ALDE-Pro Romania. Ieșirea de la guvernare a ALDE se va produce cel mai probabil marți. 

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o ședință a coaliției, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

Ultima discuție dintre Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu a avut loc miercuri, însă nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului cerută de ALDE, potrivit unui comunicat transmis de partidul lui Tăriceanu imediat după întrevedere.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel