Ca-n filme: O mamă româncă şi-a salvat fiica şi alte două minore dintr-o reţea de prostituţie. Cum a pornit pe urmele reţelei

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

O poveste de viaţă ca un scenariu de film. O mamă româncă şi-a salvat fiica în vârstă de 15 ani dintr-o reţea de proxenetism. Împreună cu adolescenta au scăpat şi alte două tinere forţate să se prostitueze. Fetele erau obligate uneori să aibă şi 20 de clienţi pe zi, iar toţi banii erau păstraţi de grupul de proxeneţi, condus de o femeie 26 de ani din judeţul Iaşi. Ce pedepse au primit.

Totul a început anul trecut, când femeia din Iaşi, Mariana Hurdui, împreună cu soţul (Romeo Hurdui) şi fratele ei (Alexandru Trufea), au pus la cale o afacere de proxenetism în familie. Victimele lor erau fete din zone sărace, aflate în relaţii proaste cu familiile lor, scrie Ziarul de Iaşi.

Citeşte şi: Reţea de proxeneţi români, destructurată de DIICOT. Obligau tinere să se prostitueze în Germania, Spania şi Grecia

Prima lor victimă a fost o tânără de 17 ani care, după ce s-a certat cu părinţii, a fugit să stea la o prietenă. A cunoscut-o pe Mariana Hurdui, care i-a promis un loc de muncă la o firmă de curăţenie, însă când s-a prezentat la "locul de muncă", a aflat că trebuie să se prostitueze, având şi câte zece clienţi pe zi, fără să primească vreun ban.

Fata se afla într-un club cu unul dintre proxeneţi când au cunoscut încă o tânără de 15 ani care avea la acel moment certuri cu părinţii acasă. Adolescenta convins-o că vor locui împreună dacă vine cu ea, astfel au racolat încă o victimă. I-a fost luat telefonul şi i s-a spus că va putea pleca după o săptămână dacă se prostituează. De frică, fata a acceptat. 

 

Fetele, salvate de o mamă din mâinile proxeneţilor

 

Una dintre fete a încercat chiar să fugă cu un taxi, însă a fost găsită în câteva ore şi adusă înapoi la apartament, unde a fost adusă însă o minoră de 16 ani, forţată uneori să accepte şi 20 de clienţi pe zi, întrucât era preferată de bărbaţii care apelau la serviciile reţelei. Deşi majoritatea şi-au dat seama că fetele sunt obligate, nimeni nu a apelat la poliţie.

A fost însă mama fetei de 15 ani cea care a alarmat autorităţile, iar femeia a făcut chiar propria investigaţie, împreună cu sora victimei şi prietenul acesteia. Au aflat cu ce maşină a plecat din club, au intrat în vorbă cu diverse persoane care îi cunoşteau pe proxeneţi pentru a afla detalii şi au găsit anunţuri publicitare unde erau promovate serviciile fetelor.

După trei luni de chin, fetele au fost salvate. Poliţia a descins în apartamentul groazei, iar adolescentele au povestit tot.

Femeia care conducea reţeaua a primit 9 ani şi 4 luni de închisoare, în timp ce soţul ei a primit 8 ani şi 2 luni, iar fratele ei, 6 ani, decizia nefiind încă definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel