Ca în FILME. Patru hoţi români au fugit cu prada din ţară, în Bali. Viaţa bună nu a durat mult pentru ei

Andreea Cosma |
Data publicării:

Procurorii de la Curtea de la Denpasar, Indonezia, au acuzat ieri patru cetățeni români de furt, din mai multe bancomate, în baza Legii electronice și a Codului Penal privind Indicațiile și Tranzacțiile Electronice din Indonezia. Acţiunea a început după un raport al Poliţiei Române.

În cursul lunii martie, poliția i-a arestat pe Alisa Sardaru (28), Sorin Velcu (34), Alin Serdaru (30) și Sorinel Miclescu (28), după ce au primit un raport din partea Poliției Române, în care se spunea că sunt criminali cibernetici recidivişti.

Raportul a determinat ofițerii indonezieni să colaboreze cu băncile locale și să monitorizeze mișcările suspecților timp de o săptămână, până când au făcut eventual arestările la hotelul Kuta, în care era cazat grupul. 

Se pare că cei patru români şi-au continuat metehnele şi în Bali. Poliția a confiscat mai mult de 8 miliarde IDR (566.000 USD) în numerar, un laptop folosit, cititori de carduri și zeci de carduri cu date de bandă magnetică.

"Toate acestea conțineau date din conturi bancare, iar mai multe dintre cardurile confiscate au fost ulterior utilizate pentru tranzacții la mai multe bancomate", a declarat procurorul I Gde Raka Arimbawa, citat de Detik.

Pe baza investigației poliției, ziarul Detik a relatat că toate conturile bănești au aparținut străinilor.

Cei patru români riscă acum șapte ani de închisoare și o amendă maximă de 700 milioane IDR (49.500 USD).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel