C.T. Popescu: Comisia de la Veneția spune exact ce am spus toți cei de bun simț: Nu se POATE AȘA CEVA! Vor spune: NOI HOTĂRÂM, suntem independenți, CCR e cea care decide aici.

StiriDiaspora Team / 14 iul 2018, 13:13 Salveaza PDF Comentarii

Cristian Tudor Popescu a declarat la digi 24 că nu crede că PSD-ALDE vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, pe care le vor respinge așa cum au făcut și cu semnalele date de alte organisme europene sau de către ambasade.

Ele exprimă ceea ce orice om rațional și de bun simț din țara asta a gândit în legătură cu cele întâmplate în ultimele luni. Adică bunul plac al ministrului Justiției prin care a reușit, cu ajutorul CCR, să înlăture un procuror din funcție, fără să aibă cea mai mică justificare juridică și rațională, intelectuală, în raportul pe care l-a alcătuit și care a fost respins de CSM.

Comisia de la Veneția spune exact ce am spus toți cei de bun simț: Nu se poate așa ceva! Ca ministrul politic să controleze în felul acesta soarta procurorilor, pentru că își pierd independența, sunt supusi unor presiuni majore și nu mai pot să acționeze în consecință.

Nu cred că ceea ce recomandă Comisia de la Veneția, modificarea Constituției, nu este nici necesară și nu cred că ar rezolva problema. De ce? Pentru că în Constituție nu scrie nicăieri că președintele e un notar care ascultă de ministrul Justiției, că nu se poate opune în niciun fel. Acest lucru a fost inventat în mod abuziv de Curtea Constituțională a României, care i-a cerut președintelui să se supună dorințelor ministrului Justiției. Așa ceva nu poate fi în Constituție. E o chestiune de interpretare abuzivă a Constituției de către CCR.

Și dacă ar fi schimbată Constituția și ar scrie acolo expres că ministrul nu are puteri discreționare, o CCR puternic înclinată politic va găsi și acolo o modalitate de interpretare vicioasă, chiar scandaloasă a Constituției și o va folosi pe principiul că nu pot fi refuzate hotărârile Curții.

Trei: nu cred că PSD-ALDE vor ține seama de aceste recomandări, ținând cont de atitudinea brutală, antieuropeană, obstrucționistă, sunt dispuși să meargă pâna la scoaterea României din Uniunea Europeană”. Vor spune: noi hotărâm aici, suntem independenți, CCR e cea care decide aici, nu ne spune nouă Veneția ce să facem. Asta vor spune!”, a declarat Cristian Tudor Popescu la digi 24


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy