Bulgaria. Guvernul încă nu a discutat despre desfăşurarea de trupe NATO în ţară

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Bulgaria nu a dezbătut posibilitatea desfășurării de trupe NATO în țară. 

Noul guvern al Bulgariei nu a dezbătut deocamdată chestiunea desfăşurării trupelor NATO în ţară, dar aceste discuţii vor avea loc cu siguranţă, a anunţat premierul bulgar Kiril Petkov, citat joi de euractiv.com, scrie Agerpres. 

În luna decembrie, ministrul apărării bulgar Stefan Ianev a vorbit despre o prezenţă a trupelor NATO în Bulgaria. Totuşi, premierul Kiril Petkov s-a grăbit să precizeze că a fost vorba despre o opinie personală a ministrului Ianev, nu despre poziţia oficială a guvernului.

''Pentru moment, nu am discutat cu vreunul dintre partenerii noştri din NATO, nici pe plan intern în guvern, despre ceva anume legat de unităţi militare suplimentare. Vor exista discuţii'', a explicat Petkov într-un interviu acordat Bloomberg.

Întâlnire cu secretarul general al NATO



Premierul bulgar s-a întâlnit deja cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prilej cu care cei doi au discutat mai ales despre infrastructura strategică. ''Nu am discutat despre detalii despre trupe până acum'', a spus Kiril Petkov.

Bulgaria este condusă de o coaliţie guvernamentală formată din două formaţiuni pro-occidentale - 'Continuăm Schimbarea' şi 'Bulgaria Democrată' -, din partidul populist 'Există un Astfel de Popor' şi din formaţiunea pro-rusă Partidul Socialist bulgar.

Desfăşurarea trupelor Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul bulgar va fi unul dintre subiectele majore pentru noul guvern de la Sofia în special ca urmare a opoziţiei socialiştilor. Totuşi, tensiunile actuale din Ucraina sporesc presiunea asupra Bulgariei pentru ca aceasta să fie mai angajată faţă de interesele NATO în regiune, adaugă euractiv.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel