Bulgaria - Activişti ai unui partid naţionalist au dat jos un drapel ucrainean arborat la Sofia

Elena Didila |
Data publicării:

Activişti ai partidului naţionalist Vazrazhdane au coborât joi un drapel ucrainean de pe faţada Primăriei din Sofia, dar acesta a fost repus la scurt timp de oficiali locali. 

Preşedintele Consiliului Municipal din Sofia, Gheorghi Gheorghiev, a calificat comportamentul naţionaliştilor drept vandalism şi şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi traşi la răspundere, potrivit Agerpres.

Naţionaliştii au folosit o platformă de lucru aeriană pentru a coborî steagul. Securitatea clădirii nu i-a oprit. Potrivit lui Gheorghiev, printre aceştia s-a aflat şi un parlamentar care s-a identificat la poliţie şi i-a împiedicat astfel să intervină.

Un dosar de poliţie a fost deschis în acest caz. Identitatea făptaşilor a fost stabilită.

''Aceasta este o încălcare gravă a democraţiei, care generează populism politic care capătă proporţii extrem de alarmante'', a spus Gheorghiev. ''Vandalismul nu îşi are locul în capitală'', a adăugat el.

Decizia de a arbora drapelul Ucrainei pe faţada municipalităţii a fost luată de Consiliul Municipal.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. 

Citește și...

Zelenski s-a răzgândit și îi invită pe Scholz și Steinmeier la Kiev

Un oficial din biroul președintelui german a confirmat pentru POLITICO că Zelenski i-a invitat pe Scholz, Steinmeier și întregul guvern german, semnalând o dezgheț a relațiilor după săptămâni de tensiuni diplomatice.

O conversație telefonică purtată joi între Zelenski și Steinmeier a fost prima de la mijlocul lunii aprilie, când Kievul a spus că președintele german nu va fi binevenit să viziteze, acuzându-l că a luat o poziție anterior blândă față de președintele rus Vladimir Putin, care a lansat o invazie mortală a Ucraina în februarie.

În urma declarațiilor lui Zelenski, Steinmeier, care se afla la Varșovia în acel moment cu planuri de a-și continua călătoria în Ucraina, s-a întors și și-a exprimat dezamăgirea față de decizia Kievului.

oficial din biroul președintelui german a confirmat pentru POLITICO că Zelenski i-a invitat pe Scholz, Steinmeier și întregul guvern german, semnalând o dezgheț a relațiilor după săptămâni....citește în continuare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel