Bulgaria. Ce se întâmplă dacă un turist român este depistat cu COVID-19 în timpul vacanţei? Ambasadorul României RĂSPUNDE

Andreea Cosma |
Data publicării:
Litoral Bulgaria
Litoral Bulgaria

Ambasadorul României în Republica Bulgaria, Ion Gâlea, a făcut precizări privind turiştii români care doresc să îşi petreacă vacanţa pe litoralul vecin şi spune la ce să se aştepte cetăţenii care prezintă simptome de COVID-19.

"La intrarea în Bulgaria, cetăţenii completează o declaraţie pe proprie răspundere. Această declaraţie în forma bilingv, româno-bulgară, este disponibil pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi pe site-ul Ambasadei României la Sofia. Cetăţenii declară că au luat cunoştinţă de situaţia epidemiologică din Bulgaria, vor respecta măsurile antiepidemiologice introduse de Guvernul Bulgariei, se deplasează pe propriul risc şi îşi asumă riscul îmbolnăvirii cu acest Covid-19.

În conformitate cu ghidul publicat de Ministerul Turismului, este important se menționează ce se întâmplă cu un turist care prezintă simptome Covid-19.

Fiecare unitate de cazare este obligată să pună la dispoziţie o cameră special amenajată în care să fie izolate persoanele care prezintă simptome.

De asemenea, unităţile de cazare trebuie să aibă contracte cu unităţi medicale. Persoanele vor fi izolate, iar autorităţile medicale vor interveni.

Dacă în urma testării sunt pozitive, persoanele vor fi plasate într-o unitate medicală şi vor urma tratament specific.

Este important ca cetăţenii români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă asigurare.

Ministrul Turismului a subliniat că este necesar ca turişti să acopere prin asigurare cheltuielile de spitalizare. În caz contrar, aşa cum am spus, declaraţia pe propria răspundere la intrarea în ţară precizează: mă deplasez pe propriul risc.

De asemenea, dacă turiştii într-o familie, să spunem că o persoană este testată pozitiv iar alte persoane sunt testate negativ, cei testaţi negativ nu vor fi izolaţi şi li se va recomanda să se deplaseze cât mai repede spre ţara de origine", a declarat oficialul la Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Ambasadorul României în Bulgaria, despre situaţia de la punctul vamal Kulata-Promachonas: "Traficul e FLUID"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel