Bucureștiul, în pericol să rămână fără căldură și apă caldă. ELCEN: "Nu mai avem bani"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăților pentru agentul termic destinat Municipiului București, ELCEN se apropie de situația în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz și nici salariile propriilor angajați, potrivit unui comunicat de presă. 

La rândul său, Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde și a căldurii la consumatori.

Primăria Capitalei (PMB) nu a virat sumele pentru plata gazelor necesare pentru producerea și livrarea agentului termic către populație, aferente lunilor decembrie 2019 (104.258.746,91 lei) şi ianuarie 2020 (106.315.578,61 lei ), deși în conformitate cu Convenția de plată a gazelor aprobată în CGMB prin Hotărârea nr. 626/14.11.2019 și semnată ulterior de toate părțile implicate, PMB are obligația de a bugeta și aloca, conform legislației aplicabile, aceste sume.

La data de 14.01.2020, s-a emis factura nr. 1154292 în valoare de 169.737.732,60 lei pentru energia termică livrată de ELCEN către TERMOENERGETICA conform prevederilor contractuale. Data scadentă a acestei facturi este 29.01.2020. Valoarea mai sus menționată constituie creanță neîncasată, întrucât factura nu a fost achitată până la acest moment.

Astfel, sistemul de termoficare din Municipiul București ar putea fi compromis iremediabil, putând genera intrarea în incapacitate de plată a ELCEN și, totodată, pierderi majore înregistrate de furnizorul de gaze, ROMGAZ, prin neîncasarea creanțelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel