Marea Britanie, mai rece decât Islanda: locuitorii sunt avertizați în legătură cu condițiile "înșelătoare" ale vremeii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Locuitorii Marei Britanii au fost avertizați că se vor confrunta cu încă o zi de condiții incredibil de periculoase pe șosele, după ce temperaturile scăzute au persistat, iar în multe locuri au devenit și mai scăzute.

În unele părți ale Scoției, temperaturile au coborât până la -15C, ceea ce face ca unele părți din Marea Britanie să fie mai reci decât Islanda.

Braemer, în Aberdeenshire, a stabilit recordul pentru cea mai friguroasă noapte a anului în Marea Britanie, iar avertismentele meteorologice de la Met Office indică faptul că se așteaptă ca înghețul să continue câteva zile.

 

Școlile vor fi închise din cauza zăpezii

 

Riscurile reprezentate de gheață și zăpadă înseamnă că multe școli vor fi închise, iar deplasarea la locul de muncă a multor persoane a devenit mult mai periculoasă.

Există deja întârzieri majore pe șosele și pe căile ferate care dau peste cap planurile de călătorie ale multor britanici, automobiliștii împărtășind informații despre condițiile înșelătoare cu care s-au confruntat pe șosele.

În timpul valului de frig și a condițiilor dificile de pe șosele, președintele AA, Edmund King, a lansat un avertisment pentru persoanele din zonele din Marea Britanie care suferă cu adevărat din cauza condițiilor de iarnă.

 

Ce sunt sfătuiți șoferii să țină constant în mașină 

 

El le-a recomandat oamenilor să facă drumuri doar dacă sunt nevoiți și le-a dat câteva sfaturi cu privire la ce să împacheteze în cazul în care chiar simt nevoia să se urce în mașină.

El a spus: "În zonele din țară afectate de zăpadă și gheață, șoferii ar trebui să călătorească doar dacă este cu adevărat necesar. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că toată zăpada și gheața sunt curățate de pe parbrize, oglinzi și lumini.

Cel mai important, oamenii trebuie să conducă în funcție de condițiile de drum, ceea ce înseamnă să încetinească, lăsând mai mult spațiu între mașinile din față și acordând mai mult timp pentru a călători.

Luați-vă haine călduroase, un telefon mobil încărcat, mâncare și băutură. De asemenea, merită să aveți un sac sau un covor în portbagaj, astfel încât, dacă rămâneți blocați, să îl puteți pune în fața roților de conducere pentru a obține tracțiune."

 

Cod galben de zăpadă în Marea Britanie

 

Purtătorul de cuvânt al AA, Jack Cousens, a adăugat: "Automobiliștii ar trebui să fie foarte deoarece drumurile principale și autostrăzile vor fi prioritare, însă multe drumuri suburbane și rurale mai mici nu vor fi curățate."

Met Office a continuat să emită avertizări meteorologice de culoare galbenă pentru a-i atenționa pe britanici asupra pericolelor reprezentate de zăpadă și gheață pe șosele, aceștia avertizând în special asupra petelor de gheață de pe "drumurile, trotuarele și pistele de biciclete netratate".

Avertizări de gheață și zăpadă sunt în vigoare pentru o mare parte din Scoția și nord-estul Angliei, purtătorul de cuvânt Oli Claydon afirmând că unele părți ale țării vor fi afectate de 'ninsori abundente'.

Având în vedere condițiile periculoase de pe șosele, serviciile de depanare au înregistrat o creștere semnificativă a cererii pe măsură ce coliziunile și problemele auto persistă, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel